Pravi uzrok bola: Kako je kičma povezana sa unutrašnjim organima

Vrlo često problemi sa kičmom izazivaju bol u potpuno drugim delovima tela. Tada se počinju lečiti neke druge bolesti, naravno, bez ikakvog efekta. Zato je potrebno posebnu pažnju usmeriti upravo na kičmu.

Ako osećate bol u leđima, može se utvrditi u kom delu kičme se primećuju anomalije, a time i ukazati na probleme sa određenim organima.

Ova infografika pomoći će da saznate kako su projektovani organi vašeg tela na kičmi:watermarked - gg

Prema mišljenju lekara osteopata, oko 70% glavobolja poseduju uzrok u kičmi.

Zujanje u ušima, otežano gutanje hrane, problemi sa vidom – sve to može biti posledica disfunkcije intervebralnih diskova vrata.

Ako bole i trnu ruke – proveravajte vratni deo kičme.

Problemi sa grudnim delom kičme mogu dovesti do bola u oblasti srca, želuca i creva.

Problemi sa lumbalnim delom kičme mogu uticati, ne samo na bol u donjem delu leđa, nego može se manifestovati kao bol u kuku, butini, narušava se osetljivost noge, kao i sam hod.

Prema tome, lečenje i jačanje kičme pomoći će vam da se oslobodite od problema u drugim organima.

U tom smislu, od izuzetne koristi će biti – „Zlatna ribica“ – vežba koja će postati spas za vašu kičmu i Petominutne vežbe za zdravu kičmu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

4 KOMENTARA

  1. Moj sin 40 godisnjak ima zujanje u usima i slusnost mu je namalena,a bolove nema.popio je tableta Baktrim primio inekcije Garamicin+dehametazon i raznorazne kapi za uvo i nos,a rezultata nema.Molim vas za savet pomozite.

  2. Предлоажем да уради третман намештања првог вратног пршљена. Третман се назива „АТЛАС“ и ради се и у Београду. Пронађите ову тему на интернету и контакт телефоне. Моја сестра је била на третману и задовољна је са резултатима. Уколико је и даље ова проблематика присутна.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime