Kako napraviti gel za dezinfekciju ruku

Zdravstveni stručnjaci savetuju redovno i temeljno pranje ruku običnim sapunom i vodom ističući kako je to najbolji način za borbu protiv svih virusa i zaraza, uključujući i korona virus.

U slučaju da vam voda i sapun nisu dostupni, gel na bazi alkohola može da pomogne.

Kućno izrađeni gelovi za dezinfekciju ruku jednako su efikasni kao i kupovni, samo se treba pridržavati odnosa sastojaka. To je ujedno i dobar način za borbu protiv pojedinaca željnih profita koji sad naduvavaju cene ovih proizvoda.

Šta nam je sve potrebno:

  • 2/3 šolje medicinskog alkohola, minimalno 60 % (alkohol možete zameniti kvalitetnom domaćom rakijom)
  • 1/3 šolje gela aloe vera
  • nekoliko kapi eteričnog ulja (limun, lavanda, ruzmarin)
  • posuda, bočica za gel

Način pripreme:

U posudu sipati alkohol i gel aloe vera. Dobro(!) izmešati sastojke pa pomoću malog levka sipati u unapred pripremljenu bočicu ili dozator, kako biste ga uvek imali pri ruci kad izlazite iz kuće.

Ako ste ga dobro pripremili i čvrsto zatvorili u posudu, može trajati nedeljama.

Dakle, higijena sapunom i vodom ostaje na prvom mestu, a gelom se možete poslužiti kada ste napolju i ova sredstva vam nisu dostupna.

Još: Kako napraviti sredstvo za dezinfekciju prostora i ruku

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Korona virus slabi ali je jos tu oko nas, lako cemo mi sa licnom higijenom kako se izboriti sa zajednickim prostorija i hodnicima u zgradi.Najbolje tesenje bi bilo da se organizujemo i taj posao prepustimo profesionalcima kakva je Invekta oni ce to mnogo bolje i bezbednije uraditi nego mi stanari.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime