„Zlatna ribica“ – vežba koja će postati spas za vašu kičmu.

Poznato je da kičmu treba čuvati. Ako je ona zdrava – zdravo je i celo telo. Poznati japanski iscelitelj Kacudžo Niši je uvek govorio da razlog svim bolestima treba tražiti u kičmi. Toplo je svima preporučivao svakodnevno praktikovanje  vežbe „Zlatna ribica“. Ova vežba jača kičmu i ima pozitivan uticaj na opšte stanje čoveka.

U čemu je jedinstvenost ove vežbe?

Vežba „Zlatna ribica“ harmonizuje nerve koji se granaju iz kičmenog stuba i oslobađa ih pritiska. Ona omogućava, ne samo ispravljanje kičme, već i regulisanje fizioloških funkcija svih sistema i organa, dovodi do koordinacije u radu spoljašnjeg i unutrašnjeg nervnog sistema. Poboljšava se prokrvljenost svake ćelije u organizmu, ispravlja se držanje, pojačava se cirkulacija krvi. Sem toga, poboljšava se funkcija creva, jetre, bubrega, kože, srca, mozga.

Za postizanje maksimalnog efekta, vežba se izvodi ujutro i uveče, počinjući sa 1 minutom, postepeno dovodeći vreme do 3 minuta.

Rezultat će biti uočen već posle nekoliko dana, i vaše telo će vam biti zahvalno. Zavolećete ovu vežbu.

Vežba „Zlatna ribica“

Početni položaj: lezite na leđa, na ravan ležaj ili pod, licem okrenutim nagore; ruke istegnite što više možete i stavite ih iza glave; noge su potpuno ispružene, a stopala su pod pravim uglom u odnosu na trup; nožnim prstima sve vreme težite ka licu. Pete i bedra su oslonjeni na pod (naročito potkoleni deo).

Vežba "Zlatna ribica"

Pre početka vežbe istegnite se nekoliko puta zaredom dok brojite do „7“ i to oprezno, istežući kičmu na razne strane: petu desne noge vucite po podu napred, a obema ispruženim rukama istovremeno se istegnite u suprotnu stranu; zatim, isto to uradite, ali na levu stranu (leva peta se kreće po podu unapred, a obe ruke istovremeno rastežu kičmu u suprotnu stranu na „7“). Ponovite to 5-7 puta, sa svakom petom i obema rukama.

Vežba "Zlatna ribica"

Izvođenje vežbe:

Stavite dlanove ispod vratnih pršljenova: savijte laktove, celim telom težite ka podu, sastavite noge, nožni prsti teže ka licu i sve „izbočine“ (tj. potiljak, ramena, karlicu, listove, pete) treba ugibati ka podu. U tom položaju otpočnite sa brzim mrdanjem (vibriranjem) tela s desna u levo, kao riba koja brzo pliva. Pritom, kičma treba da je nepomična, a pokreću se s desna ulevo samo tabani koji su pod pravim uglom u odnosu na telo, kao i potiljak.

Zamislite da ste ribica i počnite da vibrirate repićem. Celo vaše telo će početi da vibrira. Ovu vežbu treba raditi 1-2 minuta (ili brojati do 120 ili 240).

Vežba "Zlatna ribica"

Kada ležimo sa ispravljenom kičmom na ravnom i tvrdom ležaju ili na podu, istežući maksimalno vrhove prstiju na nogama, i vibrirajući celim telom čas u jednu, čas u drugu stranu u trajanju od 1 do 2 minuta (ili od 120 do 240 puta), pumpanje krvi u vene se pojačava jer se naprežu mišići u svim delovima tela, naročito u venama donjih udova što tera krv nazad, ka srcu. Pritom se krvotok ubrzava.

Ispočetka će biti malo neobično, ali brzo ćete se navići i zavoleti ovu vežbu. Vežba je zaista odlična, tvrdim iz ličnog iskustva. Već posle kratkog vremena osetićete sve njene blagodeti.

Pogledajte video, kako se izvodi ova vežba. Video je na ruskom, ali nadam se da ćete razumeti. Ako vam je jezik nepoznat, sve što govori ova žena (Maja Gogulan, koja ima 66 godina), opisala sam u ovom članku, na vama je samo da pogledate i zapamtite kako se izvodi ova vežba.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. Kao bivsi sportista, mogu da potvrdim da je ovo jedna od najboljih vezbi ikada! Svako jutro i uvece donece rezultate vec posle 3-4 puta! Neverovatno! Preporuka svima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime