Kako ukloniti salo sa stomaka.Vežbe za mršavljenje – stomak.

Da bi Vaš stomak postao ravan i čvrst nema potrebe da idete u teretanu svaki dan. Uz nekoliko jednostavnih vežbi možete postići željeni oblik vašeg abdomena i kod kuće. Imajte na umu da je za postizanje rezultata vezbe neobhodno raditi tri puta nedeljno. Takođe, ne savetujem počinjati vežbe za stomak dok ne prođe 2-3 sata posle jela.

Ove vežbe za mršavljenje nisu toliko poznate kao sto se možda čini na prvi pogled. Važno je da se obavljaju tačno prema uputstvu, tako da se oseti svaki pokret trbušnih mišića. Što dublje ispod sloja masnoće, nalaze se vaši mišići, time ćete manje moći da uraditi vežbi ispočetka. Nemojte da se razočarate, vremenom sve će ići lakše. Bitno je – ne odustajati.

 

Vežbe za stomak

Vežbe za mršavljenje - stomak

 

Ove vežbe su veoma efikasne za stomak.

Mirno lezite na pod, kolena savijena i malo raširena.
Snažno pritisnite leđa uz pod. Uhvatite dlanovima unutrašnju stranu butina i odgurnite ih od sebe.

Podižući glavu napred – odvojite ramena od poda, ali pazite da deo kičme – od ramena pa na dole – ostaje na podu. U ovoj poziciji pomerite gornji deo tela nazad na 10-15 cm. Pokreti treba da budu slobodni i spori. Glava sve vrema usmerena prema gore. Uradite vežbu tri puta i odmorite se u ležećem položaju. Ponovite.

 

Vežbe za mršavljenje - stomak

 

Lezite na pod u istoj poziciji. Podignite noge 10-15 cm iznad poda. Podignite glavu i ramena, usmeravajući perpendikularno plafonu izduženu nogu.

Ako mozete, zadrzite nogu uspravno bez pomoći ruku. Ruke ispružite ispred sebe, kao da želite da budu nekoliko centimetara duže. Ne zaboravite da donji deo
leđa i zadnjica čvrsto leže na podu.

 

Vežbe za mršavljenje - stomak

 

Ponovo u istoj poziciji lezeći podignite obe noge. Obuhvatite ih i povucite kolena ka glavi i ramenima.

Sada spustite ruke i noge i držite ih uspravno koliko god duže možete, nežno ljuljajte gornji deo tela – 15cm napred i toliko nazad. Uradite 100 puta. Ako imate slabe noge – možete ih saviti u kolenima.

 

Vežbe za mršavljenje - stomak

 

Ovo je varijanta prethodne vežbe za mršavljenje za one koji smatraju da je teško zadržati svoje noge gore, što ispočetka nije neuobičajeno.

Čitajte još:  Novo telo za 15 minuta dnevno. Kako smršati uz Bodifleks.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

9 KOMENTARA

  1. Stomak se ne moze skinuti sa vjezbama za stomak.. Stomak se najlakse skine ako se treniraju vjezbe za druge grupe misica,npr ako se jacaju ledjni misici .. Kruzni treninzi postali su pravi hit i dovoljno je samo 12 min maksimalnog rada uz regulisanu prehranu da se postigne ocaravajuci rezultat za samo mjesec do dva.. Bez regulisane prehrane i smanjenih obroka nema trajnog rezultata… 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime