Kako za samo 2 minuta smanjiti apetit i ne prejedati se

Nije tajna da se  ljudi sa prekomernom težinom – prejedaju . Neki jedu kad su pod stresom, drugima je dosadno bez slatkiša ili grickalica dok sede za računarom, treći ne mogu da gledaju film bez sendviča.. U svakom slučaju stvara se loša navika, koja je praćena stalnim osećajem gladi. Kako prestati misliti na hranu?

Femina ce vam danas ispričati, kako umanjiti apetit za samo 2 minuta. Za to se ne morate ograničavati u jelu niti držati određenu dijetu. Ova jednostavna vežba drevne kineske gimnastike – Ći Gong, pomoći će vam da se rešite osećaja gladi.

Kineski ćigong majstori tvrde, da ova tehnika 100% blokira osećaj gladi. Vežbu treba da praktikuju svi oni koji se hrane neregularno, ili jedu previše i oni koji stalno žele nešto da pojedu.

Kako se izvodi:

Pre izvođenja vežbe popijte čašu (200 ml) tople vode.

Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili sto. Naslonite se laktovima na naslon stolice, kako je prikazano na slici

ili nasloniti se dlanovima na stolicu

Visinu naslona izaberite tako da vam bude maksimalno udobno, a kičma savijena.

Duboko udahnite i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite stomačne mišiće. Ponovite 10 puta. Osećaj gadi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta.

Da biste unosili manju količinu hrane za jedan obrok, radite ovu vežbu 10-15 minuta pre obroka. Na taj način osećaj sitosti se javlja brže nego obično. Najbitnije, raditi ovu disajnu vežbu odmah čim vaša ruka potegne za nečim u frižideru.

U čemu je suština vežbe:

Za vreme izvođenja vežbe abdominalni mišići “premeštaju” deo želudačnog soka i osećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se prezalogaji nestaje i počinjete da osećate glad samo tada, kad  je organizmu zaista potrebna hrana.

Čim osetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila  manja količina želudačnog soka. Popijte čašu tople vode i uradite disajnu vežbu 5-10 puta.

Koristite ovu tehniku da biste spečili prejedanje u večernim časovima.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime