Kako izbeliti zube i ne naneti im štetu. Recept izbeljivanja zuba.

Kako izbeliti zube i ne naneti im štetuOvaj recept izbeljivanja zuba  pomaže praktično kod bilo koje vrste oboljenja desni, pri tome momentalno izbeljuje zube, rastvara kamenac i leči male ranice u ustima. Pomaže kod: parodonpatije, upale desni, od crnih naslaga kod korena zuba, bilo kojeg bolesnog stanja u ustima i neprijatnog zadaha.

Recept za izbeljivanje zuba

Treba napraviti jednostavnu pastu za zube: u pola kaščice sode bikarbone dodati 10-20 kapi vodonik peroksida (apotekarskog) ili 3%-og hidrogena i nekoliko kapi limuna. Vaša pasta za  izbeljivanje zuba je spremna!

Kako primenjivati:

Komadić vate natopite u pastu i utrljajte u zube i desne unutra i spolja, ujutru i uveče. Limun neutrališe sodu bikarbonu i daje svežinu. Soda čisti zube od naleta, a vodonik peroksid dezinfikuje i izbeljuje.

Nakon takvog čišćenja osećaćete se kao kraljica: zubi su toliko čisti da se presijavaju kao biseri, a blagi miris limuna dodatno podiže raspoloženje.

Postupak je dozvoljeno praktikovati jednom nedeljno.

Zbog prevencije i lične higijene možete ispirati usta rastvorom vodonik peroksida ( 3%-og hidrogena): 3 kašičice vodonik peroksida rastvoriti u 50 ml tople vode.

Ovo je odlična i efikasna procedura kod svih bolesnih stanja u ustima. Nije lepo, ali veoma je korisno. U tom slucaju efekat izbeljivanja zuba se fiksira i zubi ostaju dugo beli čak ako njih i ne čistite sa komadićem vate. Ali, da bi ste obezbedili sebi ovaj efekat – ovo treba raditi regularno.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Komentari

komentara

3 komentara

  1. OdgovoriVesna Vesna

    Na žalost na pitanje mojoj apotekarki (drage osobe, koja mi je bezbroj puta pomogla svojim savetom), ona mi je odgovorila da mi nikako ne preporučuje upotrebu hidrogena 3%, jer će mi postati zubi bolni i osetljivi. Odustala sam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *