Papiloma virus – viseće bradavice – kako nastaje

Ova infekcija je veoma česta. Nastanak infekcije humanim papiloma virusom („viseće bradavice“) kod čoveka je uglavnom posredstvom polnog odnosa (vaginalni, oralni, rektalni). Virus se prenosi putem svakodnevnih predmeta, recimo rukovanjem. Ako majka ima papiloma virus – ona će ga automatski preneti na bebu tokom porođaja.

Uzrok pojave „visećih bradavica“ može biti oslabljeni imunitet, kao podsticaj za razvoj ove infekcije, pušenje, zloupotreba alkohola, stres, gripa kao i problemi sa gastrointestinalnim traktom. Takodje, mesta za infekciju papiloma virusom mogu biti mesta sa visokom vlažnošću – saune, bazeni, plaža, kada je na ljudima minimum odećce i nisu zaštićeni.

Papiloma virus – veoma je rasprostranjena infekcija, a u grupu rizika spadaju svi slojevi stanovništva koji imaju polne odnose. Upotreba prezervativa ne garantuje zastitu od virusa, jer se on prenosi pri bilo kakvom kontaktom sa kožom ili sluzokožom nosioca virusa.

Humani papiloma virus ne prodire u krv čoveka, ne prenosi se na druga tkiva ili organe. Plodno tlo za razmnožavanje virusa postaju duboki slojevi kože, a on se lokalizuje u čelijama. Kada virus sazreva, on se premešta na zaražen epitel, izlazeći na površinu. U ovom trenutku i postaje zarazan. Dok se nalazi u dubokim slojevima kože virus „spava“ i ne predstavlja opasnost za druge ljude.

Efiksan način za uklanjanje papiloma (bradavica) je elektrokoagulacija ili hemijska koagulacija, koja na koži ne ostavlja nikakve tragove. Ponekad za lečenje virusa koristi se hladan azot.

Postoji oko stotine vrsta papiloma virusa, ali ne predstavljaju svi opasnost po zdravlje čoveka, a osloboditi se bradavica nije teško. Mozete ukloniti papilomu u kućnim uslovima koristeći jednostavna prirodna, ali veoma efikasna sredstva.

Čitajte dalje Narodni lekovi za lečenje papiloma (bradavica)

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

7 KOMENTARA

  1. Visece bradavice je jednostavno resiti uzmete svoju kosu duplo svezete oko bradavice uz kozu ako je kosa dugacka odrezite visak. Zaboravite I za dva tri dana nje vise nema a I ne vraca se otpadne.To sam ja radila I sigurno je efikasno a jednostavlo.

  2. Vec pitah na sl. temi ali negde sam procitala da je dobro u ulje cajevca,
    a na preth. temi o bradavicama ulje divljeg origana.

    Jel neko probao?

    Ovo sa kosom prvi put cujem 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime