5 super vežbi u kojima je potrebno samo se zamrznuti

 

Osetiti ćarobnu lakoću u telu, priliv energije i steći zategnutu figuru sa ovim vežbama je neverovatno lako. Radeći ove vežbe u toku dve nedelje, primetićete kako vaš stomak nestaje, figura postaje vitka i zategnuta.

Ovde je najbitnija stvar da ne treba da se pomerate. Vežbe se izvode u „statici“, jednostavno, treba da se «zamrznete» u svakoj pozi nekoliko sekundi.

Ležeci na leđima, maksimalno uvlačite stomak na udahu i zadržavajte dah na 10-30 sekundi. I vežbajte barem 3-4 puta nedeljno.  Da bi se postigli maksimalni rezultati, poželjno je uraditi po 5 ponavljanja za svaku vežbu.

Pogodno je za sve uzraste. Bitno je pridržavati se sistema:

 

 

Krilo leptira

 

Polusavijenom desnom nogom uprite se u zid, levu polusavijenu nogu stavite na koleno desne noge. Krsta odvojite od poda, ruke stavite na stomak. Isto ponovite i sa drugom nogom.

 

Vetrenjača

 

Dlanove stavite na stomak, oslanjajući se zadnjicom uza zid. Desnu nogu podignite vertikalno, levu spustite maksimalno dole. Ponovite isto i sa drugom nogom.

 

Pozdrav

 

Ispružene noge stavite uza zid, prste vucite na gore. Od poda možete odmaći samo lopatice. Protegnite se desnom rukom ka stopalima, levu stavite na stomak. Isto ponovite sa drugom rukom.

 

Makaze

 

Podignite obe noge gore, ne savijajući ih u kolenima. Desnom se oslonite na zid, a levu vucite prema sebi, pridržavajući leđa dlanovima. Ponovite isto i  sa drugom nogom.

 

Mostić

 

Lezite na pod. Dlanove držite na podu tako da krajevi prstiju dodiruju zid. Stopala oslonite na površinu zida maksimalno visoko.Napregnite kukove i podignite donji deo leđa.

 

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *