Jedno pitanje koje je promenilo život Stivu Džobsu

Od momenta osnivanja kompaniji Apple 1976. godine, kompjuterski genije Stiv Džobs, sve svoje vreme davao je svom voljenom poslu. Bio je prisutan na svakom sastanku, i samo jednom u životu je jedan propustio.

„Razlog je, verovatno, bio veoma jak“, pomislićete. Jer, kako bi takav odgovoran i posvećen čovek, odan svom poslu, zaboravio na sastanak.

Sve je vrlo jednostavno: Džobs je propustio poslovni susret zbog prvog sastanka sa lepom devojkom, koja je kasnije postala njegova supruga.

Jedno pitanje koje je promenilo život Stivu Džobsu.Jednom je Stiv držao predavanje na jednom univerzitetu. U publici je  sedela devojka koja se zvala Louren Pauel. Devojka se svidela Stivu i on je odlučio da je upozna, čim završi sa predavanjem.

Razmenili su brojeve telefona. Stiv nije želeo  dugo da čeka i rešio je da pozove devojku na ručak. Ali, kako to često biva, postojala je jedna prepreka – isplaniran poslovni sastanak.

Sedeći u autu, Džobs se zapitao: „Šta bih ja uradio da je to poslednji dan mog života?“ Nakon kratkog razmišljanja, on se brzo vratio na Univerzitet, pronašao Louren i odveo je sa sobom. Od tog trenutka oni se više nikad nisu razdvajali.

Razumeti, da nije sve večno, – to i jeste mudrost. I ako čovek  to zna, u njegovoj duši se momentalno rasplamsava strast, u njemu se pojavljuje hrabrost preuzeti rizik i potpuno uroniti u igru, koju smo navikli nazivati – život.

Postavljajte sebi ovo pitanje češće. Ono će vam pomoći da se  fokusirate na glavno i najvažnije. Radite ovo sada, da ne bude prekasno.

Upravo sada, šta biste uradili, da je ovo poslednji dan vašeg života?

Bogatstvo koje sam osvojio u životu ne mogu poneti sa sobom..“ Poslednji reči Stiva Džobsa

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime