Napravite ćokoladnu kupku kod kuće i oslobodite se celulita.

 

Napravite ćokoladnu kupku kod kuće i oslobodite se celulita.Trenutno SPA saloni nude različite tretmane sa korišćenjem čokolade.To su: masaža sa čokoladom, čokoladne kupke, čokoladne maske, čokoladni piling i čokoladne anticelulitne obloge. Međutim, neke od ovih procedura možete uraditi kod svoje kuće.

Zašto su kozmetički tretmani sa čokoladom toliko popularni? Čokoladni tretmani, na prvom mestu, imaju odličan antistres i anticelulit efekat. Pored toga, ove procedure odlično zatežu,neguju i hrane Vašu kožu. Poseduju tonizirajući i podmlađujući efekat, dobro uklanjaju višak tečnosti i toksina iz organizma.

Kod kuće možete uraditi ne samo čokoladne maske i anticelulitna uvijanja, nego i čokoladne kupke. Kako pravilno pripremiti čokoladnu kupku?Da bi ste izvršili ovu proceduru, morate napraviti komfornu atmosferu koja bi obezbedila opuštajući efekat. Naprimer upaliti sveće i pustiti laganu muziku. Koristite običnu kadu. Čokoladna kupka će Vam obezbediti da se oslobodite napetosti, depresije, a Vaša koža će postati nežna i svilenkasta. A sada nekoliko recepata za čokoladnu kupku kod kuće.

1. Antistres  i anticelulit čokoladna kupka.

Prvo se istuširajte i očistite Vašu kožu pilingom, napravljenim od morske soli i mineralne vode. Da bi ste napravili čokoladnu kupku, biće potrebno pripremiti ovu smesu: uzmite 200 grama kakao i sipajte u 1 litar vrele vode, promešajte sve dok se potpuno ne rastvori. Posle ovu smesu sipajte u pripremljenu kadu sa vodom. „Čokoladno kupanje“ ne bi trebalo da traje više od 15 minuta. Posle kupanja istuširajte se toplom vodom, obrišite se peškirom, a zatim primenite hidrantnu kremu za kožu. Posle ove procedure preporučuje se pola sata odmora.

2.Čokoladno-mlečna kupka.

Za pripremu ove kupke neophodno je da uzmete po 100 grama kakao praha i 100 gr mleka u prahu, 1 kašiku cimeta, 200 ml tople vode. Sve ovo promešajte i rastopite na vodenoj pari. Posle u ovu smesu dodajte 2 kašike maslinovog ulja. Ponovo sve promešajte i sipajte u pripremljenu vodu u kadi. Zahvaljujući hidrantmom efektu mlečne kiseline, koja se nalazi u mleku u prahu, Vaša koža ce biti meka i svilenkasta.

Uživajte!

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime