Tabela idealne težine prema uzrastu, visini i građi tela

Idealna težina je težina koja je optimalna za vaše dobro zdravlje. Ako se sviđate sebi sa tom težinom, i dobro se osećate – to je odlično.

Trend za mršavljenjem radi svoj posao, zato ljudi počinju da sumnjaju u to – da li je normalna njihova težina, čak i ako su njom zadovoljni. Postoje različite tabele odnosa visine i težine.

Ova tabela razlikuje se od onlajn-kalkulatora, koji izračunavaju idealnu težinu: ona je namenjena  lekarima specijalistima, kako bi tačno izračunali odnos visine i težine zdravog čoveka.

Ona sadrži idealne vrednosti težine za krhku, normalnu i širokokostnu građu tela. Sem toga, uveden je koncept starosti: kako je pokazala praksa, sa godinama, težina čoveka menja se po sili prirodnih razloga.

Pogledajte ovu tabelu i saznajte svoju idealnu težinu prema uzrastu, visini i građi tela:

Tabela idealne težine prema uzrastu, visini i građi tela

Da li ste zadovoljni rezultatom?

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

6 KOMENTARA

    • Konačno tabela u kojoj se uzima u obzir i gradja tela, visoka sam 158 cm i uvek sam se najbolje osećala i izgledala kad sam imala 46 kg, a svi su mi govorili da je to malo, ali sam izuzetno krhke gradje i sve drugarice moje visine su imale i 10 kg više i smatrale su da im je to idealna težina, ali su one bile normalne ili širokokostne gradje. Nadam se da ću uskoro vratiti svoju težinu koja je pre dva porodjaja bila idealna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime