Evo šta će se desiti ako u svom domu zapalite lovorov list

Evo šta će se desiti ako u svom domu zapalite lovorov list.


Želite da u vašem domu uvek bude prisutan miris svežine i čistoće, a da se pri tome ne oseća „sintetička“ aroma koja je karakteristična za industrijske osveživače?

Na sreću, postoje načini postizanja željenog efekta pomoću prirodnih sredstava. Jedan od njih je lovorov list, koji osim primene u kuhinji, može biti koristan i za druge namene. Može poslužiti kao odlično sredstvo čišćenja kuće od različitih neprijatnih mirisa, i mirisa vlage. Sve što je potrebno jeste zapaliti nekoliko suvih listova lovora.

Kakav se efekat može očekivati:

– Miris listova lovora deluje na organizam kao analgetik, uz koga organizam aktivnije luči endorfine.
– Miris lovorovog lista smiruje nervni sistem.
– U stanju je sprečiti napade epilepsije.
– Odlično pomaže kod nesanice.
– Poboljšava čišćenje disajnih puteva.

Evo šta će se desiti ako u svom domu zapalite lovorov list.

Dakle, zapalite nekoliko listova lovora i izađite iz prostorije na desetak minuta. Kada se vratite, primetićete da se u prostoriji promenila, čak, i atmosfera.

Osim toga, listovi lovora su izuzetno efikasni u borbi protiv različitih buba i bubašvaba, mrava, muva, komaraca i moljaca.

Njihov miris ih plaši, a pri tome je potpuno bezbedno sredstvo, kako za vašu decu, tako i za kućne ljubimce. Možete koristiti, kako sveže, tako i osušene listove, ali za najbolji učinak koristite suve listove lovora.

Rasporedite ga po ćoškovima svoje kuće (stavite i u kuhinjske elemente), i vi ćete zauvek  zaboraviti na prisustvo neželjnih gostiju u svom domu.

Takođe, od ovih listova možete pripremiti lekovito ulje, koje poseduje čudesne osobine.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime