Vežba za istovremeno jačanje trbušnih i leđnih mišića

Mnogi od nas, veći deo  vremena, provodimo sedeći, zbog posla kojim se bavimo. Nije to naša krivica, jednostavno takav je savremeni svet.

Bez fizičke aktivnosti naše telo postaje manje pokretno i počinje polako akumulirati suvišnu masnoću. Sve to vuče za sobom ozbiljne zdravstvene probleme, i zato se treba potruditi, odvajati vreme barem za lagane vežbe.

Danas vam predstavljamo jednostavnu vežbu, koju predlaže Tamayo – japanski stručnjak za mršavljenje. Ovo je vežba istezanja, koja pomaže da se aktiviraju mišići abdomena i leđa, koje zatezanjem  i ojačavamo. Pored toga, ova vežba aktivno deluje i na unutrašnju stranu butina. Vežba je zaista čudesna.

U nastavku će biti video u kojem Tamayo detaljno prikazuje izvođenje vežbe, a do tada, hajde da analiziramo tehniku.

Dakle, početni položaj.

Stojimo široko raširenih nogu, stopalima ka spolja. Nožni prsti i kolena su okrenuti u istom smeru. Noge savijte u kolenima. Za održavanje ravnoteže, stavite ruke na njih. Sada započnite izvođenje vežbe.

Prvo se nagnite napred, okrećući desno rame ulevo i unutra, pri čemu levo rame ide unazad.

Treba da osetite kako se istežu mišići butina, struka i leđa.Zadržite se u ovom položaju 3 sekunde pa se vratite u početni položaj. Ponovite isto to  i u drugom smeru.

Pokrete treba raditi polako i pažljivo, sve vreme osećajući napetost mišića.Vežbu radite 2 puta dnevno po 10 ponavljanja.

Nakon 2-3 nedelje redovnog vežbanja, primetićete da šlauf sa struka polako nestaje, a  već nakon par dana – osetićete kako leđa i krsta postaju bolje pokretljiva i bol nestaje. Za sve one koji mnogo sede – ova vežba je zaista nezamenjiva.

A evo i video, u kojem možete pogledati, kako se pravilno izvodi  ova vežba.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime