Kako se rešiti bola u leđima pomoću teniske loptice. Pravo olakšanje!

 

Pate vas bolovi u leđima, krstima, vratu, a za masažu nemate vremena, ili novca. Postoji odličan izlaz iz ove situacije ako radite vežbe ne izlazeći iz kuće. Sve što će vam biti potrebno je obična teniska loptica.

Teniska loptica je prilično čvrsta, a pri tome je prekrivena mekom tkaninom. To je upravo ono što vam je potrebno za samomasažu.

Zahvaljujući vežbama sa lopticom, možete se osloboditi bolova u leđima, nastalih kao posledica bilo kakvih uklještenja, bolova u mišićima i vratu.

Vežba za leđa:

 

 

Stanite pored zida i stavite lopticu u deo ispod lopatica, ali ne na kičmu, već na mišićni deo. Stisnite je. Kolena su malo savijena. Počnite kotrljati lopticu po leđima, tražeći napete tačke. Na taj način masirate mišiće duž kičme.

Kada pronađete takvu tačku – stanite i pritisnite lopticu ka zidu, zadržite je tako desetak sekundi. Na takav način treba  masirati mišiće sa leve i sa desne strane leđa. Prilikom izvođenja ove vežbe dobijamo ispravno držanje tela.

 

Vežba za leđa

 

Na sličan način možete uraditi i masažu donjeg dela leđa.

Lezite na pod, lopticu stavite ispod krsta, ali takođe, ne na kičmu, već na mišićni deo. Oduprite se na laktove, noge su savijene u kolenima. Pridignuvši zadnjicu, počnite kotrljati lopticu. Ako osetite bol, znači da ste pritisnuli triger tačku – mišići su u njoj  veoma napeti  i praktično se ne opuštaju.

 

Vežba za leđa

 

Zadržite se na njoj desetak sekundi, opustivši zadnjicu na pod, a noge ispružite napred. Zatim, kotrljajući lopticu, tražite drugu tačku. Odradite masažu sa obe strane donjeg dela leđa. Tako, pored masaže, mi angažujemo mnogo drugih mišića: ramena, zadnjica, noge…

Ako se pojavljuju periodični bolovi u određenom delu leđa, takva masaža će biti odlična hitna pomoć za njihovo uklanjanje.

Ali, ako želite uvek biti u odličnoj formi, i ne osećati napetost i bol u mišićima, ove vežbe radite svakodnevno.

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime