Kako uraditi piling tela kod kuće.

 

Svaka zena, koja postuje sebe obavezno vodi racuna o sebi: lice, ruke, noge, grudi, vrat… Ali, iz nekog razloga mnoge zene zaboravljaju da telo takodje zahteva paznju. Ljudska koza svakodnevno se regenerise, celije odumiru, a na njihovom mestu nastaju nove. Istovremeno, pore na kozi postaju zacepljene i koza dobija ruzni ten.

Dakle, nega koze mora biti svakodnevna, a jednom nedeljno preporucuje se raditi piling tela. Mi smo vec spomenuli kako se radi piling lica i anticelulitne obloge u kucnim uslovima, danas cemo pricati o pilingu tela kod kuce.

Za pocetak, odredite tip Vase koze. Ako je koza masna piling tela mozete raditi 2-3 puta nedeljno, ako je normalna – jednom nedeljno, a ako je suva ili osetljiva – ne vise jednog puta u nedelji, da ne biste ostetili kozu. Ako imate kozne bolesti piling tela Vama je zabranjen.

Piling tela cini kozu glatkom i mekom na dodir. I nije potrebno da idete u salon lepote da biste sebi priustili ovo zadovoljstvo. Samo je potrebno pripremiti piling iz prirodnih sastojaka, koji svaka zena poseduje u kuci.

Ovde su recepti za piling tela od prirodnih sastojaka, koji ce Vam pomoci ne samo da dobijete atraktivni izgled, a i osecacete se bolje i raspolozenije.

 

 

 

Piling tela se radi prilikom tusiranja i nanosi se na vlaznu kozu.

1. Piling za telo sa solju. Uzmite jednu kasiku morske soli i malo nju usitnite, zatim dodajte dve kasike meda. Smesu nanesite na telo i ostavite na pet minuta. Izmasirajte telo i nastavite sa tusiranjem. Prilikom redovnog koriscenja ovog pilinga, koza postaje glatka i elasticna. Pored toga, piling sa soli je odlican nacin u borbi protiv celulita. Ako imate suvu kozu, u smesu mozete dodati malo maslinovog ulja.

2. Piling za lice i telo sa kafom. Pomesajte jednu kasiku kafe sa dve kasicice maslinovog ulja i kasicicom meda. Smesu nanesite na telo, ostavite da stoji pet minuta, a zatim izmasirajte telo kruznim pokretima. Ovaj piling za telo moze primeniti i za osetljivu kozu. Nakon zavrsetka telo oprati toplom vodom bez koriscenja kozmetickih sredstava. Koza postaje meka i cista.

3. Pilig tela sa lifting efektom. Uzmite dva jajeta i odvojite zumance od belanceta. Od belanaca napravite penu i u nju dodajte po jednu kasicicu: pavlake, meda i soca od kafe. Sve dobro promesajte i nanesite na lice, vrat i telo, masirajuci kruznim pokretima prstiju. Ovaj piling se drzi 20 minuta. Mnogo je efikasan za lice i vrat, jer zateze kozu i kao rezultat ima znatno smanjivanje bora posle nekoliko nedelja.

4. Piling tela sa ovsenim pahuljicama. Za problematicnu kozu lica i tela, sklone pojavi akni i oziljaka od istih. Dve supene kasike ovsenih (samlevenih) pahuljica pomesajte sa kasikom pirinca (isto sitno samlevenog) i kasikom meda. Prilikom tusiranja masirajte kozu ovom smesom umesto bilo kojeg gela za tusiranje.

5. Piling za telo sa secerom. Uzmite tri supene kasike smedjeg secera i dodajte jednu kasiku maslinovog ulja. Promesajte dobro i dodajte kasicicu cimeta zbog arome. Nanesite smesu na telo, drzite pet minuta, a zatim izmasirajte kruznim pokretima, isperite toplom vodom.

6. Piling za telo sa jagodama. Napravite smesu od sest izgnjecenih jagoda cetiri kasike maslinovog ulja i sest kasika soli. Ako imate masnu kozu, umesto maslinovog ulja stavite med. Sok od jagode daje telu opustajuci efekat. Nanesite na telo, drzite 5-10 minuta, izmasirajte kruznim pokretima i isperite toplom vodom.

7. Piling sa grizom. Cetiri kasike griza pomesajte sa dve kasike kajmaka, kasikom meda i nekoliko kapi vitamina A. Nanesite na telo. Za hidrataciju i vlazenje koze drzite na kozi 5 minuta, izmasirajte i isperite toplom vodom.

8. Meki piling za telo sa kakaom. Promesajte temeljno sastojke, sve po jednu kasiku: secer, kakao, maslinovo ulje, kajmak, morska ili obicna so. Procedura za upotrebu je ista. Ovaj piling za telo hrani i vlazi kozu, nezno je cisti od odumrlih celija. Posle koriscenja ovog pilinga koza postaje iznenadjujuce meka i svilenkasta, dobija lepu aromu kakaa i ne zahteva upotrebu krema.

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime