Anticelulitne obloge of kafe i čokolade.

Vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv „nagomilane masnoće“ na stomaku su oblozi, koji podstiču sagorevanje masti i zategnu kožu. Najčešća i najpopularnija metoda je kafa, čokolada i alge. Predlažem vam najeftiniju i relaksirajuću varijantu – kafa i čokolada.

Za pripremu kafenih obloga neobhodna je kafa, malo maslinovog ulja i voda.

Šoljicu mlevene kafe treba promešati sa vodom do formiranja guste smese, dodajte 2 kašike ulja i promešajte. Ovom mešavinom namažite svoj stomak i butine, umotajte sebe folijom za domačinstvo, lezite i pokrijte se sa 2-3 topla prekrivača.

 

Trajanje procedure: 1 sat. Tokom ovog vremena aktiviraju se procesi zaduzeni za izbacivanje masnoće i tečnosti iz organizma. Kura 10-15 procedura. Ponavljajte ih jednom u tri dana i rezultat nećete dugo čekati: koža postaje mnogo mekša i čvršća, jer je kafa odlično sredstvo za piling tela. Za vreme trajanja jedne kure sa stomaka nestaće nekoliko centimetara u obimu.

 Čokolada nije samo naša omiljena poslastica, takođe je odličan materijal za maske, masaže, obloge i čokoladne kupke. Ispostavilo se da čokolada pomaze u borbi protiv celulita, jer u sebi sadrži skoro 40% čistog kofeina, koji ubrzava topljenje masti i efikasan je u borbi protiv gojaznosti i celulita.

 

anticelulitne obloge od cokolade

Recept za cokoladne obloge

Sipajte 200 gr kakao praha u pola litre vruće vode, promešajte i malo ohladite. Smesu naneti na problematične zone (stomak, kukove, butine, zadnjicu..) u sloju 2-3 mm. Umotajte delove tela folijom za domačinstvo (ili običnim najlonskim kesama). Posle 10-15 minuta isperite mlakom vodom. Preporučljivo postupak ponoviti 2-3 puta nedeljno.

Sličnu proceduru možete ponoviti sa: 200 gr crne (rastopljenog na vodenoj pari) čokolade i kašikom maslinovog ulja.

Posle ovih procedura, uz šolju tople čokolade osecacete se kao princeza!

Čitajte još: maske za lice za sve tipove kože od kakaa i čokolade.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime