Savete za brzo, glatko i rezultativno brijanje.

Koliko sam puta pokušavala da se sprijateljim sa kremama za depilaciju, trakama, voskom, epilatorom.. i opet se vraćam običnom brijaču. Jer:

1. Jeftino
2. Brzo
3. Bezbolno, a glavno – daje brz efekat!

Iako danas postoje različiti načini za uklanjanje neželjenih dlaka, i dalje je najrasprostranjenije brijanje, najbrži i najjednostavniji metod za dobijanje glatke kože.

Žene više vole brijanje, jer je to najbezbolniji način da se reše dlačica.

Želim da podelim sa vama savetom za brzo, glatko i rezultativno brijanje:

1. Pre brijanja tretiram kožu sa skrabom (pilingom) sa bilo kojim kiselo mlečnim proizvodom (jogurt, kefir, kiselo mleko i t.d. sa dodatkom soli ili ovsenih pahuljica) .

Takav pilng obezbeđuje brzo, glatko brijanje, bez dodatne iritacije (u bikini zoni) i bez potrebe da brijač provlačite dva puta po koži. Takođe ovakav piling oslobodiće vas problema sa uraslim dlačicama.

Plining kože pre brijanja je vrlo bitan, zato što ćete tako odstraniti mrtvi sloj kože da biste dlake brijali što bliže koži. Ako ne uradite piling, mrtva koža, ne samo da će sprečiti precizno brijanje, nego će vam vrlo brzo otupeti brijač. Osim toga, piling će povući i neke od uraslih dlačica.

2. Za brijanje koristim balzam za kosu. Pruža odlično klizanje , koje se ne može porediti ni sa jednim gelom ili kremom za brijanje.

3. Nakon brijanja na kožu nanosim običan apotekarski glicerin. Savršeno smiruje, čak i najosetljiviju kožu. Nikad ne nanosim kreme i losione za telo, jer većina njih sadrži alkohol i izazivaju iritaciju.

Ako ste ipak uradili nešto pogrešno i izazvali iritaciju i crvenilo kože – uzmite 2 tablete aspirina i pomesajte sa glicerinom, namažite kožu i crvenilo će odmah nestati.

Čitajte još: Pravilna depilacija kod uraslih dlačica.

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. Drage zene kada je brijanje u pitanju cujte me sad! ovo je najbolji savet koji sam ja cula od jedne kozmeticarke pre par godina,odusevljena sam i primenjujem ga od tad! Pre brijanja na noge, pazuh, sta god vec brijete je li… nanesite bebi puder, najobicniji bebi puder i onda tako obrijte na suvo. Ja kupujem brijac sa onim kao sapuncicem na sebi ali mi taj sapuncic ne treba nikad ne kvasim brijac. Verujte mi nista vam vise ne treba ni posle toga od preparata, probajte jer ovo je najbolje i najbrze brijanje, to vam potpisujem i garantujem, ne moze jednostavnije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime