Da mogu ponovo da živim

„Da mogu ponovo da živim, pravila bih više greški. Više ne bih pokušavala biti savršena, bila bih opuštenija, popustljivija. Bila bih mnogo hrabrija nego ikada ranije na svom putovanju. Zapravo, jako malo stvari mi pada na pamet koje bih shvatala tako ozbiljno. Bila bih luđa i manje pedantna.

Iskoristila bih više mogućnosti, više bih putovala, penjala se na više planina, plivala u više reka. Posetila bih mesta koja nikada ranije nisam videla. Jela bih više sladoleda i manje pasulja. Imala bih više stvarnih problema, a manje imaginarnih.

Znate, ja sam bila jedna od onih koji su stalno preduzimali preventivne mjere, živela razumno i zdravo. Sat po sat. Iz dana u dan. Oh, imala sam svojih trenutaka, i da mogu ponovo živeti, skupljala bih više tih trenutaka.

Bila sam jedna od onih koje nikuda ne idu bez termometra, termofora, vode za ispiranje usta, kabanice i padobrana. Da mogu ponovo živeti, putovala bih lakše, bez mnogo stvari.

Da mogu ponovo živeti, hodala bih bosonoga u proleće, sve do jeseni. Češće bih se vrtela na vrtešci, gledala bih više izlazaka sunca i češće bih se igrala sa decom.

Ostajala bih u krevetu kada sam bila bolesna, umesto da mislim da će se svet srušiti ako tog dana nisam išla na posao.

Zapalila bih ružičastu sveću isklesanu u obliku cveta pre nego što bi se istopila za čuvanje.

Pričala bih manje, a više slušala. Pozvala bih prijatelje na večeru, čak i da mi je tepih bio flekav a kauč izbledeo.

Jela bih kokice u sobi i mnogo manje brinula zbog prljavštine kada bi neko ušao obuven.

Pažljivije bih slušala priče koje je moj otac pričao o svojoj mladosti.

Manje bih se smejala i plakala ispred televizije, a više dok bih gledala Život.

Sedela bih na travi čak i da mi je odeća nova.

Umesto da želim da devet meseci trudnoće prođe, cenila bih svaki trenutak i shvatila da je čudo koje je raslo u meni moja jedina šansa u životu da pomognem Bogu da učini čudo.

Kad bi me deca naglo poljubila, nikada ne bih rekla: „Posle. A sada idi da opereš ruke za večeru“. Češće bih izgovarala „volim te“. Češće i „izvini“.

Ali više od svega, da imam drugu priliku, iskoristila bih svaki minut, zaista svaki, živela punim plućima.

Da, kad bih mogla ponovo živeti svoj život … ali ne mogu.

Prestanite da se brinete o beznačajnim stvarima. Ne pridajte značaj onima koji vas ne vole ili onima koji imaju više. Umesto toga, cenite i negujte odnose koje imate sa onima koji vas vole i žele.“

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime