8 trikova stilista kako da postignete mladolik i svež izgled

Činjenica je da bore i fleke na licu čine da izgledate starije. Na osnovu njih često nije teško pogoditi koliko neko ima godina. Ipak, postoje neke stvari u našoj pojavi koje mogu da učine da izgledamo mlađe nego što zapravo jesmo.

Grupa istraživača iz Francuske i SAD-a utvrdila je da ljudi, kada pokušavaju da utvrde koliko žena ima godina, podsvesno obraćaju pažnju na kontraste na njenom licu: koliko su naglašene njene oči, usne, obrve. Svetli delovi lica pokazuju da je osoba zdrava i mlada. Neke su takve rođene, a druge mogu da iskoriste šminku kako bi poboljšale svoj izgled.

Pogledaje kako treba da izgledaju vaša šminka i frizura ukoliko želite da izgledate sveže i mlađe

1. Punija donja usna

Efekat „detinjih“ usana jedan je od glavnih načina da izgledate nekoliko godina mlađe. Moderne devojke više vole da naglase gornju usnu jer misle da će tako izgledati atraktivnije.

Međutim, naglašena gornja usna čini da žena izgeda starije, dok punija donja usna čini vaše lice mlađim i naivnijim.

2. Hajlajter ispod luka obrve

Kako biste izgledale svežije, pokušajte da naglasite deo ispod luka obrve. Poznate dame već dugo koriste ovaj trik, a sada možete i vi. Sve što vm je potrebno jeste hajlajter ili najsvetlija senka koju možete naći.

3. Visoke jagodice

Sa godinama, crte lica postaju manje naglašene jer je koža sve manje elastična.

Pored toga, većina žena zapravo i nema naglašene jagodice, a one vam mogu pomoći da izgledate nekoliko godina mlađe. U svakom slučaju, možete koristiti šminku kako biste naglasile svoje jagodice, dok se neke dame odlučuju i za kozmetičku hirurgiju.

4. Male ušne školjke

Ušne školjke su deo tela na koji žene uglavnom ne obraćaju pažnju. Međutim, ušne resice koje su postale prevelike zbog nošenja teških velikih minđuša čine da izgledate starije.

Iako se ušne školjke mogu popraviti pomoću injekcija ili lasera, ipak bi bilo bolje da izbegnete ovako radikalne metode. Mnogo je lakše sprečiti ovaj problem, tako što ćete koristiti hranljivu kremu svakog dana i izbegavati teške minđuše.

5. Prirodna boja tena

Iaoko tamna koža može pomoći da sakrijete manje nepravilnosti na licu, može učiniti i da izgledate nekoliko godina starije. To je zato što se bore mnogo više vide na tamnijoj koži.

Pored toga, ultraljubičasti zraci zaista i oštećuju vašu kožu i zato je najbolje koristiti kreme sa zaštitnim faktorom svakodnevno.

6. Blago „neuredna“ kosa

Ništa vas ne čini starijom od savršene frizure gde je svaki detalj na svom mestu. Samo devojke sa savršenim oblikom lica i tenom mogu biti dovoljno hrabre da nose takvu kosu.

Ako ne želite da izgledate starije, trebalo i da krajevi kose budu malo nejednaki, a kosa pomalo razbarušena. Takođe, isti efekat ćete postići ako je malo uvijete.

7. Prirodna boja kose

Svetlu boju kose često povezujemo s mladošću. Isti efekat možete postići i prirodnom tamnijom bojom kose. Ključno je samo da boja bude vrlo prirodna. Neprirodna plava boja izgleda žuto, a ektremno tamna kosa čini vas starijom nego što jeste.

Ako ste odlučili da se ofarbate, pokušajte da izaberete što prirodniju boju koja vam pristaje.

8. Blago „divlje“ obrve

Divlje obrve učiniće vaše lice svežijim i mlađim. Važno je samo da ne preterate i pustite da izgube svoj oblik. Žbun umesto uredno ublikovanih prirodnih obrva takođe izgleda neatraktivno.

Pronađite dobar oblik ili kozmetičara koji će održati vaše obrve prirodnim, sa malim dodirom „divljine“.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime