U čemu je tajna Monike Beluči, koja je sa 58 godina još uvek lepotica i zašto ne želi da ponovo ima 20 godina

Monika Beluči je redovno na vrhu liste najlepših žena sveta i decenijama pleni svojom nesvakidašnjom lepotom. Svojim primerom dokazuje da možete biti čarobni i u šestoj deceniji života, da istinska lepota nema rok trajanja i ne zavisi od veličine odeće.

Uspeh je Moniki došao posle tridesete, a majčinsku sreću je upoznala sa skoro 40 godina, hrabro demonstrirajući da u naše vreme svaka žena ima pravo da sama određuje svoju sudbinu.

Femina vas podseća na životni put talentovane glumice i otkriva zašto je brojni obožavaoci toliko vole.

Od studentkinje prava do modela

Monika je u mladosti maštala o karijeri advokata i zato je upisala Pravni fakultet. Kao studentkinja, počela je da radi kao model. Brzo su je zapazili i pozvali u Milano. Tako se oprostila od snova o profesiji advokata i krenula u osvajanje poznatih modnih kuća.

Začudo, popularnost Belučijeve je rasla u direktnoj srazmeri sa njenim godinama. Dok je u osvit karijere glumila u reklamama i paradirala modnim pistama, sa godinama je počela da krasi naslovne strane časopisa, glumi u kultnim filmovima i stekla status jedne od najpoželjnijih žena sveta. Glumica sa ponosom prihvata svoje godine. Jednom je rekla: „Nikad ne bih poželela da opet imam 20 godina.“

Blistava karijera posle tridesete

Prvi put je glumila u filmu Život sa sinovima (Vita coi figli) kad joj je bilo 25 godina, ali pravi potres u filmskoj industriji napravila je tek kasnije. Prekretnica je bila uloga konkubine grofa Drakule u istoimenom filmu Fransisa Forda Kopole iz 1992. a još više naslovna uloga u filmu Malena iz 2000, o ženi fatalne lepote, zbog koje je mrzi ceo grad. Monika je tada imala 36 godina.

Monika ne veruje da glumice, kad dostignu određene godine, više ne mogu da glume ljubav glavnog junaka filma. Štaviše, zvezda na svakom koraku pobija taj stereotip ne samo rečima, već i delima.

Godine 2015. je u 51. godini života postala najzrelija devojka Džejmsa Bonda u filmu Spektar (Spectre), a godinu dana kasnije pojavila se u punom sjaju u filmu Emira Kusturice Na mlečnom putu, u kome je igrala nevestu.

Od kraja 90-ih, skoro svaki film u kojem se Monika pojavila postao je kultni. Drama Apartman donela joj je prvu nominaciju za Cezara i učvrstila njen položaj u svetu filma. Na snimanju se upoznala Vensana Kasela, koji je zauzeo važno mesto u njenom životu.

Bak sa srcolomcem, kome se ne može verovati

„To nije bila ljubav na prvi pogled. Da, Vinsent me je privlačio, ali sam osećala da mu ne mogu verovati, da se ne mogu osloniti na njega.”
Monika Beluči

Belučijeva i Kasel su proveli zajedno 17 godina, od kojih su 12 bili u braku. Par nije žurio da ozakoni vezu: zvezde su se bavile svojim karijerama i zbog čestih putovanja i snimanja, njihova ljubav se razvijala na daljinu.

Monika se takođe nije žurila da postane majka:  prvu ćerku je rodila sa 39 godina. Glumica je priznala da je to odlagala koliko je mogla. Slikala se gola za magazin Vaniti Fer tokom trudnoće, u znak protesta protiv italijanskih zakona koji zabranjuju veštačku oplodnju i surogat materinstvo.

Drugu ćerku je rodila kad je imala 45 godina, a nakon samo tri godine Monika i Vensan su se razveli. Neposredno pre razvoda, Monika je rekla: „Nikad se ne zna koliko će brak trajati. Danas je sve u redu, a ko zna šta će se desiti za godinu dana.“

I dalje se nagađa o razlozima raspada slavne porodice, pošto su i Vensan i Monika u svim intervjuima nakon vesti o raskidu govorili jedno o drugom sa velikim poštovanjem i nikada nisu rekli ništa loše o njihovoj vezi. Međutim, glumica je izjavila kako nije bila sigurna u muža i da nije mogla da mu veruje.

Nakon razvoda od Monike, Kasel je počeo da izlazi sa mnogo mlađom Tinom Kunaki i njihova romansa je prerasla u brak. Nasuprot njemu, Monika se odlučila za novu vezu tek posle nekoliko godina. Njen novi izabranik bio je francuski umetnik Nikola Lefevr.

Nažalost ili na sreću, romansa Belučijeve i Lefevra nije dugo trajala i ubrzo su odlučili da ostanu prijatelji. Uprkos svemu, Monika tvrdi da sada proživljava najbolje godine svog života, uz omiljeni posao i svoje divne ćerke. Starija, Deva, već sada veoma liči na majku.

Ima li života i lepote posle 50?

Monikine fotografije ostavljaju utisak da se napila sa izvora mladosti: uvek izgleda 10, pa čak i 20 godina mlađa nego što jeste. Pored toga, glumica je toliko samouverena da se nikada nije plašila da glumi pikantne scene, kao ni da se slika za naslovne strane časopisa.

Monika Beluči nastavlja da glumi u filmovima i vrlo je tražen model. Da biste očuvali mladost i lepotu, ona savetuje da se pridržavate sledećih pravila:

  • Perite kosu najviše dvaput nedeljno, a umesto maske utrljajte u kosu dosta maslinovog ulja.
  • Nemojte se ustručavati od hrane. Ukoliko imate potrebu da izgubite par kilograma, samo smanjite porcije i jedite više mesa, ribe i povrća.
  • Odvojite vreme za jogu i plivanje. Tako ćete održati telo u dobroj formi, bez iscrpljujućih treninga.
  • Uvek temeljno očistite lice pre spavanja, ma koliko bilo jako iskušenje da odete na spavanje sa šminkom.

Koji film Monike Beluči najviše volite?

17 dokaza da Monika Beluči uvek izgleda kao da je na lutriji izvukla večnu lepotu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime