Sve transformacije Monike Beluči kroz vreme

Monika Beluči je istinski simbol lepote i ženstvenosti, mada je se jedva sećamo kao mlade devojke. Filmsku karijeru započela je još devedesetih godina prošlog veka, ali je svetsku slavu stekla dvehiljaditih, filmom “Malena”. Tada je imala 36 godina.

Femina veruje da je Monika zaista dostojna divljenja, bez obzira nosi li leopard haljinu ili ljubičasti korset.

Sinjora Beluči ne voli da previše izlaže svoj život javnosti. Možda je zato, pre nego što je postala svetska zvezda, retko prisustvovala društvenim događajima. Na internetu se mogu naći uglavnom njene fotografije sa modnih pista – Monika je dugo radila kao model.

Jedan od prvih nastupa Monike Beluči kao svetski poznate glumice odigrao se na 51. Berlinskom filmskom festivalu 2001. Tada je nosila prozirnu ružičastu haljinu sa bordo ešarpom, što je pomalo neobično za Belučijevu, pošto više voli odeću tamnih boja.

Na premijeri filma “Matriks 2” 2003. Monika se pojavila u neobičnoj satenskoj haljini sa korsetom.

Sličnu haljinu, ali intenzivnije boje, upotpunjenu dugim crnim rukavicama, glumica je nekoliko dana kasnije nosila u Kanu.

Belučijeva je te godine vodila otvaranje i zatvaranje Kanskog festivala. Prelepa glumica se na otvaranju pojavila u belom.

Monika obično nosi pravu ili blago talasastu kosu, ali je 2004. eksperimentisala i nosila spiralne lokne.

Monika Beluči sa suprugom, Vensanom Kaselom.

Iste godine, glumica je rodila stariju kćerku, Devu. Paparaci su bukvalno jurili mladu majku. Monika i Vensan su se trudili da bebu drže podalje od znatiželjne publike, ali su neke slike Monike sa detetom ipak dospele u medije.

Treba napomenuti da filmska zvezda u svakodnevnom životu ne izgleda ništa gore nego na crvenom tepihu. Čini se da uvek pazi na svoj imidž, čak i kada izađe da se poigra sa ćerkom.

Godine 2005. pojavio se film “Braća Grim”, u kome je igrala zlu Kraljicu ogledala. Glumica je na premijeru došla u dugoj crnoj haljini s pikantnom crnom čipkom, jednim od Monikinih omiljenih detalja.

Glumica voli crveno i ume da ga nosi. Na premijeri filma „Napoleon I ja“ 2006. pojavila se u jednostavnoj crvenoj haljini, bez mnogo ukrasa.

Na filmskom festivalu u Kanu 2008, Monika se ponovo pojavila u beloj haljini. Ovog puta sa mekim holivudskim uvojcima.

Monika Beluči je 2009. osvojila Svetsku nagradu za žene (Women’s World Award) i na ceremoniji nosila haljinu boje lavande.

Smatra se da životinjski printovi daju jeftin izgled, ali Monika fantastično izgleda u uskim haljinama leopardovog i cvetnog dezena.

Moniki jako dobro stoji retro izgled. Godine 2017, na dodeli nagrade “Virna Lizi”, u znak sećanja na život i rad ove velike glumice, Belučijeva se pojavila u stilu pedesetih. Nosila je crnu haljinu na bele tufne i crni bolero. Tada je na filmskom festivalu dobila nagradu „Za doprinos filmu“.

Monika Beluči takođe voli stroge kostime s pantalonama, koji joj savršeno pristaju. Jedan od glumičinih trikova su pantalone koje prekrivaju cipele, koje izvanredno izdužuju noge.

Glumica se retko odlučuje za lake, romantične haljine svetlih i nežnih boja. Zato je nije bilo lako prepoznati u haljini koju je nosila na dodeli nagrada Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu.

Mediji su 2019. stalno raspravljali o Monikinom novom dečku, francuskom umetniku Nikoli Lefevru. Zajedno su se pojavili na jednom prijemu Kanskog festivala. Glumica je odabrala šarenu haljinu jarkih boja, koja nije baš u njenom stilu, ali joj lepo stoji.

Belučijeva je poznata po divnom dekloteu, ali joj podjednako dobro stoje i modeli bez njega. Na uručenju filmske nagrade “Limijer” 2018, Monika se pojavila u dugoj crvenoj haljini sa šlicem i visokim štiklama. Voleli bismo da sa 54 godine tako graciozno hodamo u takvim cipelama…

Monika ni sada ne menja stil. Može da nosi prozirni top s velikim dekolteom i pritom ne izgleda vulgarno, već elegantno. A sve zahvaljujući klasičnom sakou i pantalonama, uz strogo pravilo koga se uvek pridržava – otkriveno ili samo gore ili samo dole.

Koji vam se stil Monike Beluči najviše dopada?

Monika Beluči: Ostarila, ne pitajući nikoga za dozvolu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime