Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno desi

Na dan svog venčanja slavni holivudski glumac Pol Njuman napisao je pismo svojoj verenici Džoan Vudvord, u kojem je ispričao o tome kako vidi svoj budući brak. Zajedno su proživeli pola veka, i njihova veza ostaće jedna od najlepših ljubavnih priča.

Femina objavljuje fragment iz pisma, iz kojeg smo čitajući ga, shvatili zašto je njihov bračni život trajao toliko dugo.

♦  „Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno desi. Dobar brak mora se stvarati.

♦  Nikad nije kasno držati se za ruke. Govoriti: „Volim te“ , barem jednom dnevno. Ne ići na spavanje u svađi. Ni pod kakvim okolnostima ne uzimati radnje drugog, zdravo za gotovo.

♦  Udvaranje ne treba da se završava sa medenim mesecom, trebalo bi da traje ceo život. Zajedno ići kroz život. Formirati krug ljubavi, koji će okupiti celu porodicu.

♦  Raditi nešto jedno za drugog ne iz dužnosti, nego iz radosti. Promišljeno izgovarati reči blagodarnosti i izražavati zahvalnost.

♦  Neophodno je razvijati strpljenje, razumevanje i smisao za humor. Umeti oprostiti i zaboraviti. Nije samo stvar udati se za pravu osobu. Stvar je – biti pravom osobom.“

Čitajte još: 10 stvari koje vam mogu spasiti brak

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime