Monika Beluči: Nisam opsednuta mladošću, želim da mirno starim

59-godišnja Monika Beluči slikala se za magazin “Sunday Times Style” i prirodno se dotakla teme starenja (ili su je dotakli novinari) jer javnost još uvek ne može da odluči treba li da osudi Moniku zbog toga što joj se vide godine ili da je pohvali što dostojanstveno stari.

Monika je i sama priznala da više voli vino i pastu od treninga i dijeta. Osim možda malo pilatesa – neposredno pre snimanja malo vežba ili smanji porcije.

„Nisam opsednuta. Uvek sam imala obline, nikada nisam bila mršava – takva sam po prirodi. I želim da mirno starim. Kada imate 50 ili 60 godina, nemate iste potrebe kao kad ste imali 20. Promenite se kada dobijete dete – sada je ono na prvom mestu, a vi na drugom. To menja pogled na stvari.“

„Sada ima mnogo žena koje osećaju slobodu da stare drugačije“- primetila je glumica, govoreći o svojoj ulozi 50-godišnje Bondove patrnerke u „Spektru”.

„Kad ste mladi, imate tu đavolsku lepotu, posebnu prirodnu lepotu mladosti, lepotu biološkog trenutka u vašem životu. A život se nastavlja. Telo fizički stari i moramo da se pomirimo s tim. Tu nema pomoći. Istovremeno imamo sreće, jer ako ostarimo, znači da smo imali dug život. I dok telo vene, duša cveta.

Zanimljivo je i šta je Monika odgovorila na pitanje o svom ličnom životu:

„Mislim da sam došla u godine koje mi daju pravo da ne odgovorim na to.”

„Energija je u ljubavi i strasti, ali strast može da bude mnogo toga. To je ljubav prema poslu, porodici, svemu što vas okružuje. Strast je stanje duše, odnos prema stvarima. Za mene je osećaj, intuicija na prvom mestu. Kad čitam scenario, mora da me dirne. Tako je i sa prijateljstvima, vezama, sa svime. Ta energija je nešto što se ne može opisati.”

Čitajte još: U čemu je tajna Monike Beluči

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Lepo rečeno, ali nisu svi te sreće da stare kao Monika. Postoji izreka da neke žene stare kao katedrale, a neke kao kaljače. Monika stari kao Firentinska katedrala, tako da joj je lako da priča ovako. Nama ostalima, ako hoćemo da izgledamo lepo i u kasnijim godinama, preostaje ‘nanoklinika’ i botoks, hijaluronski fileri, mezoniti i slični tretmani.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime