Spatifilum – ženska sreća. Magična moć ove biljke.

Postoje takve sobne biljke, koje su prisutne gotovo u svakoj kući. Ali, mnogi ne znaju, čak, ni kako se zovu, a da ne pominjemo njihovu pravilnu negu. Spatifilum – je jedna od takvih priča. Postoji verovanje da ova biljka donosi sreću njenoj vlasnici.

U čemu se krije ženska sreća? Naravno, to je pre svega harmonija u kući, a može li biti harmonije tamo gde nema jakog muškog ramena i malih trčećih koraka. Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom.

Ako neudatoj devojci poklonite spatifilum, ona će u najskorijem vremenu srediti svoj lični život. Ako je poklonite udatoj dami – u porodici će se pojaviti dete. U stvari, sve sobne biljke simbolizuju nešto određeno – neke sreću u braku, druge – novac, treće – zdravlje, uspeh i tako dalje. Ali zašto se baš spatifilum smatra ženskim pokroviteljem? Pokušajmo da otkrijemo.

Magična moć spatifiluma

Od davnina su žene  počele da primećuju da je postojanje ove lepe biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Devojke su pronalazile svog izabranika, devojke u vezi – ubrzo su dobijale ponudu braka, a udate žene – su živele srećni bračni život.

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o  dugoočekivanom radosnom događaju.

Mnogo kasnije, ova biljka, i verovanja povezana sa njom, postala su naširoko poznata.

Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje srećnim drugaricama pelcere spatifiluma da bi i one, takođe, doživele magićnu moć ove biljke. Danas je „ženska sreća“ jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za lepši pol.

Uprkos činjenici, da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice o čemu svedoče mnoge objave na forumima gde žene dele priče o «ženskoj sreći»  i u pravom, i prenesenom smislu.

Sve to govori o tome, da ova biljka i verovanja nisu prazne priče, i da u njima postoji bar deo istine.

Ako želite da ova sobna biljka promeni vaš zivot, iskreno je volite, brinite o njoj, zalivajte je, prihranjujte, lečite ako je to potrebno – nek ona oseti vašu ljubav, da otkrije svoja magična svojstva i vi ćete se uveriti da je „ženska sreća“ i verovanja u nju – zaista  istinito!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

20 KOMENTARA

  1. Spatifilum – pored toga što je dekorativna, jedna je od nekoliko veoma korisnih biljaka u stanu, tzv. prečišćač otrova i toksina u prostoriji. Naročito je korisna ako se postavo pored kompjutera ili televizora jer upija štetna elektro zračenja, a njeno napredovanje je pored takvih zračećih izvora – zagarantovano.

  2. Meni je donjela iznimnu srecu….dobila sam je za 8 mart od svog muza…ibisti mjesec ostala trudna….nakon godinu dana ne cuvanja. 🙂 zaista mi je donjela srecu

  3. postovani, imam jedno pitanje u vezi sa biljkom Spatifulum. Danas sam je kupio u cvecari i stavio u Auto, posto je bilo jako vruce unutar auta a nisam se odmah vratio kuci, biljka se sparusila tj. listovi su klonuli. Da li postoji nacin da je ozivim i kako? Zahvaljujem se na odgovoru

    • Ako se nakon dve godine nije oporavila 🙂 🙂 :), samo je stavi u kadu, isprskaj listove tušem, da upije dovoljno vode. Oporavi se vrlo brzo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime