Feng šui biljka koja donosi novac. Kako da gajite krasulu i privučete energiju bogatstva

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је kras.jpg

Jedan od najpoznatijih feng šui iscelitelja negativne energija u domu su bujne, zelene biljke koje će doneti ne samo pozitivne vibracije,već i bogatstvo. Po nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca ukućanima, tačnije, privlače energiju bogatstva i blagostanja.

Veruje se da prisustvo biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa kolena na koleno.

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lepa, zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi.

Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po verovanju donose novac je krasula

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… nazivi su za biljku Crassula ovate.

Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca, piše sajt Berza biljaka.

Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primerci nešto ređi. Krasula cveta tokom zime, pa sve do proleća, sitnim belim cvetovima.

Zemlja u kojoj treba biti posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40% peska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cveće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla).

Feng šui biljka koja donosi novac

Kao većina sukulenata, zahteva zimsko mirovanje (oktobar-april) kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. Temperatura u tom periodu ne sme padati ispod 0, jer će biljka izmrznuti, već je idealna oko 10C. Ukoliko biljci ne možete pružiti ove uslove, preko zime može biti i na toplom. Tada je zalivanje nešto češće.

Ne zahteva veliku saksiju, ali ukoliko joj obezbedimo veću saksiju uz dodatnu prihranu krasula će brže napredovati.

Po staroj kineskoj tehnici feng sui, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili severozapadnom delu. Biljka poseduje eterična ulja koje povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

10 KOMENTARA

  1. biljku i drugo cvece gajim,sto cvece volim a pare nisu problem ,,PARA NEMA,,ali me stvarno cudi sto drvce lepo napreduje a cveta nema pa nema a svasta sam uspela da odgajim

  2. Lijepo napreduje, ali nema cvijet. Imam je par godina
    Zimi je drzim u stanu, pa je zalijevam kad se zemlja osusi (ne precesto). Ima li neki mozda vise vrsta krasule, pa ova moja ne cvjeta? Ni kod mame ne cvjeta. Ustvari, ni kod mojih prijateljica nisam vidjela da cvjeta.

    • Ja se drzim kalendara ,kad je mladi mesec u usponu ja te nedelje sadim ili presadjujem moje biljke ,cak i drvo kao sto je voce i bastu sa povrcem ,fakticki sve sto se stavlja u zemlju Ovog meseca je to bilo od 11 maja sledeci mesec moze biti dan -dva ranije Ovaj moj kalendar vazi u Australiji Pozdrav

  3. Zanimljivo deluje. Nažalost, meni biljke do sada nikada nisu uspevale, imam previše sunca i na prozorima i na terasi, pa se sve posuši. Ali, ove godine ugradila sam luna tendu, pa se nadam da će situacija biti bolja. Kupiću ovu biljku, da ponovo probam. Možda će ovog puta biti bolje, a možda mi donese i koju paricu, nikad se ne zna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime