So smanjuje glavobolju i normalizuje krvni pritisak

Ovaj jednostavna metoda oslobodiće vas glavobolje i normalizovati  krvni pritisak za veoma kratko vreme. Ako imate jake, neizdržive bolove glave – hitno pripremite ovaj slani rastvor.

Slani rastvor pritiv glavobolje. Kako pripremiti:

Pre svega, pripremite oblog od gaze ili tanke pamučne tkanine. Savijte gazu u 8 slojeva, širina obloga treba da odgovara visini čela, a dužina obimu glave.

Nakon toga, ugrejte 250 ml vode do 60-70 C i rastvorite u njoj 2 ravne kafene kašike soli. Dobićete 8%-ni slani rastvor.

Toplom vodom brzo umijte čelo, uši, potiljak. Pokvasite oblog u slanom rastvoru, lagano iscedite, protresite da se malo prohladi i nime obmotajte glavu, uši i potiljak. Da bi se oblog fiksirao, stavite na glavu pamučnu maramu. Nakon toga, lezite.

Već posle nekoliko minuta osetićete olaksanje, ali ne žurite sa uklanjanjem  obloga. Ostanite da ležite još dvadesetak minuta.Posle uklanjanja obloga, čelo, uši i potiljak opet operite  toplom vodom.

Ako imate nesnosnu glavobolju, iskoristite ovu jednostavnu metodu i budite sigurni, biće vam bolje!

Nemojte da vas zbune ovakve slane obloge. Unos soli u organizam izaziva otečenost i povišen krvni pritisak, ali slane obloge deluju upravo suprotno, kroz kožu, podstičući izbacivanje tečnosti iz organizma, dakle, deluju kao diuretik. Na sličan način možete da se oslobodite otoka na nogama.

Čitajte još: Kako za pet minuta osloboditi se glavobolje  i  Kako bez lekova smanjiti povišen krvni pritisak za pet munuta.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime