Primena hidrogena u domaćinstvu.

Hidrogen se uvek smatrao putpuno bezbednim i prirodnim antiseptikom. Ovo nije skupo, ali je visokoefikasno sredstvo koje bi trebalo posedovati svako domaćinstvo. Pomoću rastvora vodonik- peroksida (hidrogena) mogu se, ne samo dezinfikovati rane, već ga možemo  koristiti i u netradicionalne svrhe.

U ovom članku predlažem vam 6 načina korišćenja 3%-og hidrogena u domaćinstvu. Hidrogen možete kupite u svakoj apoteci.

1. Uklanjane fleka.

Desilo vam se da su se na dušeku pojavile fleke?

Naravno, takve stvari se dešavaju, pogotovo ako u kući imate malu decu. Postoji odlično rešenje za eliminisanje fleka i neprijatnih mirisa sa dušeka, pomoću par sastojaka koje imate pri ruci.

Uklanjane fleka.

Biće vam potrebno:

– 250 ml 3%-og hidrogena
– 3 supene kašike sode bikarbone
– kap tečnog sapuna, ili sredstva za pranje sudova

Smesu je potrebno praviti neposredno pre samog procesa čišćenja: na taj način ona je maksimalno efikasna.

Promešajte hidrogen i sodu bikarbonu. Kada se soda rastvori, dodajte kap-dve tečnog sapuna, ili sredstva za pranje sudova. Promešajte. Sipajte tečnost u prazan raspršivač. Promućkajte bočicu i poprskajte zaprljani deo dušeka.

Ostavite aktivnu penu da deluje. Sačekajte da se osuši, ili uključite fen i usmerite strujanje vazduha na fleku da se brže osuši. Posle samo iščetkajte suvom četkom ili iskoristite usisivač da pokupite ostatke sode. Ovim sredstvom možete očistiti i osvežiti čitav dušek.

Na slican način možete ukloniti i fleke sa odeće.

2. Pasta za čišćenje zagorele masnoće sa sudova.

Zagorela masnoća na sudovima je neizbežna  pojava, i njeno otklanjanje , čak i uz pomoć skupih sredstava, nije uvek lako.

Međutim, postoji jedan provereni recept za ovakve slučajeve. Samo dva sastojka potrebno je za pripremu ove čudo-paste: hidrogen i soda bikarbona.

Pasta za čišćenje zagorele masnoće sa sudova.

Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, zapravo je veoma jednostavno i dostupno, na dohvat ruke. Recept paste pogledajte ovde.

3. Kao odlično sredstvo za negu peta.

odlično sredstvo za negu peta.

Kao prvo, ovakva nega nije skupa, a kao drugo veoma je efikasna – stopala postaju glatka i nežna, nestaju zadebljanja. Radite ovu proceduru 1-2 puta nedeljno, i rezultat, u vidu nežnih i negovanih stopala će vas obradovati.

Kako raditi ovakvu oroceduru pogledajte ovde.

4. Kako isprati zapušene uši.

Smatra sa da su ljudske uši – organ koji se sam čisti. Za vreme žvakanja, kijanja, kašljanja, naslage masti nastale u ušima, same se eliminišu.

Ali, ponekad se dešava da se naslage, koje su se  akumulirale u ušnom kanalu,  pretvaraju u „čepove“. Uši se začepljuju. U takvim slučajevima neophodno je uraditi proceduru ispiranja ušiju.

Kako isprati zapušene uši.

Najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo za ispiranje ušiju i uklanjanje „čepova“ je rastvor vodonika peroksida (hidrogen).  Kako izvesti proceduru pogledajte ovde

5. Žute mrlje od znoja na odeći

Ako vas zabrinjavaju manje žute mrlje od znoja na odeći, vodonik peroksd (hidrogen 3%) će vam pomoći da rešite ovaj problem.

Žute mrlje od znoja na odeći

Sunđerom, umočenim u rastvor hidrogena, prebrišite sva mesta na kojima ste primetili žute mrlje. Možete ga naprskati pomoću raspršivača. Ostavite na pola sata, i posle toga, veš isperite u vodi i ostavite da se suši.

6. Protiv nepoželjnih dlačica na licu.

U poslednje vreme, sve više žena koristi hidrogen peroksid da bi se oslobodile nepoželjnih dlačica na licu (i telu).  Mnogima je poznato da hidrogen, ne samo da posvetljuje, nego deluje i kao odličan „depilator“ za eliminisanje dlaka.

Hidrogen protiv nepoželjnih dlačica na licu.

Jednostavno pokvasiti vatni tupfer u 3 %-om rastvoru hidrogena (prodaje se u svim apotekama) i po 5 minuta dnevno nežno prelaziti preko problematičnih delova na licu.

Za nekoliko dana dlačice će posvetliti, zatim će početi da se lome, i na kraju, postaće gotovo nevidljive.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime