Kako ukloniti žute mrlje od znoja sa odeće

Mrlje od znoja na odeći ne samo da ne izgledaju lepo, nego imaju i neprijatan miris. Ove fleke, snažno istaknute svojom žutilom, najvidljivije su na belim stvarima. Odstranjivanje žutih mrlja od znoja ponekd oduzima dosta vremena i energije, ali koristeći određene lakodostupne proizvode, možete se osloboditi nastalog problema i pri tome ne oštetiti strukturu vlakna.

Da vaša garderoba ponovo zasija čistoćom i svežinom uopšte nije potrebno kupovati skupa sredstva koja nam svakodnevno reklamiraju na televiziji. Treba samo poznavati jednostavna svojstva proizvoda, dostupnih u kući svake domaćice.

Ako vas zabrinjavaju manje žute mrlje od znoja na odeći, možete ih lako ukloniti na sledeći način:

Vodonik peroksd (hidrogen 3%) će vam pomoći da rešite ovaj problem.

Kako ukloniti žute mrlje od znoja sa odeće

Sunđerom, umočenim u rastvor hidrogena, prebrišite sva mesta na kojima ste primetili žute mrlje. Možete ga naprskati pomoću raspršivača. Ostavite na pola sata, i posle toga, veš isperite u vodi i ostavite da se suši.

Aspirin, andol (acetilsilicilna kiselina) na veliko iznenađenje mnogih je veoma efikasan protiv znojnih fleka.

Treba uzeti dve tablete, isitniti ih u prah, i promešati u 100 ml tople vode. Natopiti sunđer u taj rastvor, prebrisati fleke i ostaviti odevni predmet na par sati. Posle toga, odeću oprati i osušiti.

Kako ukloniti žute mrlje od znoja sa odeće

Stare tragove dezedoransa ispod pazuha na odeći, možete lako ukloniti pripremivši sledeći rastvor:

Promešajte 1 deo deterdženta za sudove, 2 dela sode bikarbone i 4 dela 3%-og hidrogena. Temeljno promešajte i nanesite smesu na zaprljan deo. Dodatno istrljajte četkicom.

Ostavite da odstoji 2 sata, nakon toga, odevni predmet operite. Ovaj rastvor odlično uklanja žute fleke sa bele odeće nastale od znoja. Možete koristiti i na šarenim stvarima, ali prethodno testirajte na trajnost boje.

Čitajte još: Domaći odstranjivač fleka

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime