Kompletan spisak problema koje rešava aktivni ugalj

Dokazano je da redovna upotreba aktivnog uglja uklanja iz organizma toksine i plak, koji štete organima.

Aktivni ugalj može da istovremeno reši više zdravstvenih problema. Iz ovog članka ćete saznati šta sve on može.

1. Sredstvo protiv gasova i nadimanja.

Ako patite od gasova ili bolnog nadimanja stomaka, aktivni ugalj će vam pomoći! Istraživanja pokazuju da uzimanje aktivnog uglja pre obroka značajno smanjuje količinu gasova u crevima.

2. Snižavanje nivoa holesterina.

Visok holesterol udvostručuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Jedno istraživanje je pokazalo da je kod ljudi koji su triput dnevno uzimali 8 grama aktivnog uglja tokom mesec dana, zabeležen pad „lošeg“ LDL holesterola za 41% i povećanje „dobrog“ HDL holesteriola za 8%! I sve to bez uzimanja statina i njihovih sporednih efektata!

3. Održavanjee zdravlja bubrega.

Svakog dana vaši bubrezi prečiste oko 115-140 litara krvi, proizvodeći pritom 1-2 litra urina, koji se sastoji od otpada i viška tečnosti. Zajedno sa jetrom, bubrezi su najsavršeniji prirodni sistem prečišćavanja. Ali konzumiranje šećera, soli, životinjskih proteina, masti i konzervansa može dovesti do bolesti i otkazivanja bubrega.

Aktivni ugalj upija ureu i druge mokraćne toksine i pomaže očuvanju zdravlja bubrega.

4. Brzo lečenje trovanja hranom.

Trovanje hranom je veoma često – samo u SAD se godišnje zabeleži 48 miliona slučajeva! Jedan od načina da se spasete povraćanja, dijareje, bolova u stomaku i izgubljenih dana provedenih u bolovanju koji neizbežno prate teško trovanje je da uzmete aktivni ugalj već kod prvih simptoma.

Aktivni ugalj se preporučuje kod trovanja jer brzo neutrališe toksine.5. Tajna meke kože.

Nečistoće i masnoća začepljuju pore na koži lica i čine vas naizgled starijim, a mnoga sredstva za čišćenje lica sadrže štetne hemikalije.

Aktivni ugalj poput magneta izvlači nečistoće i masnoću iz pora, ostavljajući kožu čistom i mekom!

Domaći gel za tuširanje sa aktivnim ugljem. Za negovanu i hidriranu kožu.

6. Bujna kosa.

Isti ti toksini, nečistoće i masnoća koji zagađuju kožu, takođe kvare kosu, dajući joj neprijatan i mastan izgled. Aktivni ugalj čisti folikule kose, čineći je sjajnom i svilenkastom!

I za razliku od šampona, koji se prave od hemikalija štetnih po životnu sredinu, aktivni ugalj je 100% prirodno, ekološki čisto sredstvo.

7. Beljenje zuba.

Želite da imate holivudski osmeh, bez skupih procedura izbeljivanja zuba? Dovoljno je da 2-3 puta nedeljno istrljate zube četkicom posutom aktivnim ugljem!

Aktivni ugalj čisti zubnu gleđ i adsorbuje mikroskopske čestice koje čine plak.

8. Prijatan dah.

Muči vas loš zadah? Aktivni ugalj i tu dolazi u pomoć! On nije samo efikasan osveživač daha, već i normalizuje kiselo-bazni balans u usnoj duplji, koji štiti zube i desni od bakterija i bolesti.

Operite zube aktivnim ugljem (ne brinite, nema nikakav ukus) i neka vas crna boja ne odvrati – ispira se bez traga!

9. Prevencija preranog starenja.

Aktivni ugalj podmlađuje i to ne samo zato što podmlađuje kožu, daje bujnu kosu i blistav osmeh. Dokazano je da redovno korišćenje aktivnog uglja uklanja iz organizma toksine i plak, koji oštećuju organe, razaraju ćelije i ubrzavaju starenje organizma.

Nije ni čudo što Gvinet Paltrou često pominje prednosti aktivnog uglja!

10. Prevencija mamurluka.

Juče ste dosta popili? Verovatno vam je poznat osećaj mamurluka sledećeg dana. Ali postoji odličan način da izbegnete glavobolju, mučninu i opštu slabost od mamurluka: pre nego što popijete, uzmite aktivni ugalj! Iako ne upija alkohol, on odlično vezuje i uklanja mnoge nusproizvode fermentacije – što znači da ćete se ujutro probuditi sveži i puni energije!

11. Čišćenje sistema za varenje

Pesticidi u povrću i voću, hormoni rasta u mesu, hemikalije u vodi za piće – živimo u izuzetno toksičnim uslovima. Sve se to akumulira u sistemu za varenje, dovodi do upala i iscrpljuje nas. Da bismo bili zdravi i dobro se osećali, potrebno je da aktivnim ugljem redovno čistimo probavni sistem.

Preporučena doza aktivnog uglja za internu upotrebu je od 2- 4 kapsule dnevno.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime