Kako očistiti organizam posle praznika uz pomoć aktivnog uglja

Dakle, praznik je prošao i Vi treba da se vratite svakodnevnom životu i obavezama. Ali imate nekako neprijatan osećaj u predelu jetre i stomaka. Počinjemo da mislimo na to, sto smo juče jeli i pili.

Hajde da vidimo šta treba da uradimo da se ponovo osecamo dobro i „lako“. Prvo morate da izbacite sve toksine iz organizma, a u tome ce vam pomoći dobro poznate tablete aktivnog uglja. 

Aktivni ugalj

Za medicinsku upotrebu, on se uglavnom  pravi u kapsulama, tabletama ili prahu. Relativno je jeftin, bezbedan za upotrebu a može na jednostavan i prirodan način da reši dosta vaših problema. 

Sigurno se pitate kako crni prah može da očisti vaš organizam.

Površina aktivnog uglja je negativno naeleketrisna. Za razliku od nje, toskini u telu su pozitivno naelektrisani i kao takvi se vezuju za njegovu površinu i ostanu zarobljeni u njegovim  porama.

Zajedno sa  njim, toksini se izbacuju iz tela kroz stolicu. Na sličan način deluje i spolja. Prikuplja toksine i nečistoće sa kože i zuba i zatim ih jednostavno isperete vodom.

Uzimajte aktivni ugalj do 4 dana, 1 tabletu (kapsulu) na svakih 10 kilograma. Porciju podelite u nekoliko faza u toku dana.

Aktivni ugalj kao lek za mamurluk

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је aktivni-ugalj-1024x683.jpg

Imali ste burnu noć, opustili ste se i popili previše alkohola? Ukoliko znate ovako da se provodite, onda vrlo dobro znate i šta je mamurluk.

Glavabolja, mučnina i opšta slabost traju dokle god ima viška alkohola u krvi, čak i onda kada osećaj opijensoti prestane.

Za sam mamurluk nije toliko zaslužan alkohol, koliko svi oni drugi sastojci u alkoholnim pićima koji im daju aromu, miris, boju i slično.  

Za eliminisanje alkohola zadužena je jetra koja ga razlaže,  a za eliminisanje ostalih toksina odličan je aktivni ugalj. Preporučena doza za internu upotrebu je od 2- 4 kapsule dnevno

A da li postoje namirnice, koje pomazu našem telu da se oporavi posle praznika, posebno da pomognu obnoviti nas degestivni trakt?

Preporucuje se povrće bogato vlaknima – salata od kupusa, šargarepa, cvekla, kao i sveži sokovi od istih proizvoda. Obnovi vašeg organizma takođe pomažu zitarice, naročito ovsena i kaša od heljde.

Pokušajte svako jutro početi sa ovim hranljivim kašama. Pijte zeleni čaj, odličan je za detoksikaciju vašeg organizma. Pokušajte da smanjite upotrebu mesa, slanih i dimljenih proizvoda. Kiselomlečni proizvodi obnoviće mikrofloru vašeg želuca.

Očistite svoje telo i osećajte se lakši i slobodniji! Vodite računa o sebi!

Čitajte još: Kompletan spisak problema koje rešava aktivni ugalj

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime