Kako detetu objasniti matematiku uz pomoć LEGO kocki. Odlična ideja!

Verovatno, ne postoji takva osoba koja nije upoznata sa LEGO kockama. Igrajući se njima, deca razvijaju fine motoričke sposobnosti, logičko i kreativno mišljenje, uče se mašti sklapajući ih prema svojoj zamisli.

Šarene  Lego kocke privlače i zadržavaju pažnju dece. To je  iskoristila u svojoj metodi Alisa Zimerman – učiteljica iz Nju Jorka. Ona je pomoću njih jednostavno objasnila učenicima nižih razreda osnovne matematičke pojmove. Sabiranje, oduzimanje, razlomci, deljenje, aritmetička sredina – ove pojmove deca  lako usvajaju kroz igru.

Kako detetu objasniti matematiku uz pomoć LEGO kocki

Možete i vi uzeti na razmatranje njenu metodu i pomoći svojoj deci da lako i brzo usvoje matematiku kroz zanimljivu igru.

Matematika i LEGO

Celina i delovi celine

Naučiti sabiranje i oduzimanje je lakše kada je pred očima očigledan primer.

Matematika i LEGO

Razlomci.

Deci je teško razumeti apstraktno deljenje zamišljene celine. Mnogo je lakše to uraditi postepeno, odvajajući od cele kocke njene delove. Tako se na brži način mogu  usvojiti osnovni pojmovi, i vrste razlomaka.

Matematika i LEGO
Matematika i LEGO

Dizanje na kvadrat.

Sastavljati Lego kocke je mnogo zanimljivije nego gledati na kartice, kao što smo nekad to radili u školi.

Matematika i LEGO

Aritmetička sredina.

Dete sastavlja kulu od kockica, zatim uči da je deli na ravne delove, a istovremeno usvaja način  kako pronaći srednju aritmetičku vrednost.

Matematika i LEGO

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

ALTERNATIVA ZA VAS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime