Mali trik: da vaše biljke cvetaju dugo i bogato

Kako sobnim biljkama produžiti cvetanje.

Da li se sećate vremena kada je vaša omiljena biljka cvetala kao u cvećari? Eto, i ja sam skoro zaboravila… I brinem, i prihranjujem, ali nisam zadovoljna cvetanjem.

Skoro sam bila kod prijateljice, njeno cveće – odmor za oči, nisam mogla da se nagledam. Ispostavilo se da postoji mali trik da biljke cvetaju dugo i bujno.

Tajna je jednostavna i pristupačna, delim je sa vama, neka vas vaše biljke obraduju. Da biljke cvetaju još lepše i bujnije, baštovani preporučuju da ih, u periodu pojave prvih pupoljaka, treba prihranjivati.

Jedna od takvih prihrana je ricinusovo ulje, zbog kojeg je proces cvetanje  lepši i duži, a same krunice cveta su  krupnije i veće i dobijaju jaču boju.

Kako pripremiti rastvor za prihranu biljaka

U litru vode koja je odstajala nekoliko dana treba dodati 1 kafenu kašiku ricinisovog ulja.

Flašu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini sa vodom, da ne bi opeklo korene biljaka.  Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cveće.

Ako biljka cveta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mesečno.

Čitajte još: Da muškatle obraduju cvetanjem potrebna je samo 1 kap joda.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. Hvala na savetu. Imam orhideju kojoj su upravo otpala dva suva cveta..Probacu sa prehranom..Interesuje me da li treba skratiti granu na kojoj je cvetala jer je poprilicno dugacka?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime