7 neočekivanih načina korišćenja majoneza u domaćinstvu

Majonez nije samo jedan od najpopularnijih preliva, već je, ponekad, nezamenljiv pomoćnik u domaćinstvu. Postoji i njegova druga, alternativna upotreba.

Pripremili smo za vas 7 načina netradicionalnog korišćenja majoneza, koji će biti od koristi i onima, koji ga ne koriste u ishrani.

1. Uklanjamo tragove

Tragove na rukama od ulja, lepka, nafte, smole možete ukloniti  pomoću majoneza. Namažite njime ruke, protrljajte, i ostavite na neko vreme. Zatim isperite vrućom vodom.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

2.Uklanjamo bele fleke

Ako želite ukloniti bele fleke sa drvenih površina, namažite problematično mesto majonezom, potom prebrišite papirnom maramicom. Nakon nekog vremena prebrišite vlažnom krpom.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

3. Brišemo tragove crtanja

Ako su  deca išarala zidove, nanesite malu količinu majoneza na krpu i prebrišite taj deo. Tragovi crtanja će vrlo lako nestati.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

4. Za jačanje noktiju.

Da se nokti ne listaju i da bi ojačali, pravite, s vremena na vreme, maske za ruke od majoneza. On hidrira i hrani nokte, i oni  postaju manje lomljivi.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

5. Dajte sjaj sobnim biljkama

Znate li zašto tako lepo sijaju sobne biljke u cvećarama? Odgovor je jednostavan: prodavci nanose majonez na papirnu maramicu i njom brišu lišće, koje, nakon toga, izgleda kao voštano.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

6. Sredstvo za kosu.

Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske sa majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a takođe je čine zdravom i prirodno sjajnom.

Oni, kojima sporo raste kosa, treba, takođe, da obrate pažnju na ove maske, jer je majonez zaista u stanju da značajno ubrza rast kose.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

7. Majonez tipkama klavira vraća prvobitni sjaj

Ako su tipke klavira vremenom postale zaprljane, ili su požutele, a novca za skupe preparate nemate – onda nanesite na njih sloj majoneza. Tipke će ponovo zasijati kao kod koncertnog klavira.

korišćenje majoneza u domaćinstvu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime