5 razloga da ne bacate iskorišćene kesice čaja

Nakon korišćenja, navikli smo da čajne kesice logično završavaju u kanti za smeće. Ipak, ispostavilo se, to je nepravedno. Stvar je u tome da su čak i iskorišćene kesice previše korisne, da bi postale otpadom.

Ovih 5 genijalnih ideja korišćenja čajnih kesica sigurno će naći primenu u vašem domaćinstvu. Nakon toga, nećete sa njima krenuti prema kanti za smeće.

Dakle, evo na koji način možete iskoristiti čajne kesice u domaćinstvu

1. Problemi sa kožom? Ogebotine, modrice, crvenilo, upale i ujede insekata možete učiniti manje vidljivima uz pomoć kesice čaja. Dovoljno ih je držati nekoliko sekundi ispod mlaza hladne vode i prisloniti na ozleđeno mesto na 15 minuta.

Čaj sadrži tanin, koji će ukloniti upalu i iritaciju, umanjiti crvenilo i otok. Obavezno isprobajte ovaj trik! Pigmentne fleke, herpes i podočnjaci se, takođe, lako otklanjaju uz pomoć hladnog obloga od čajne kesice.

5 razloga da ne bacate iskorišćene kesice čaja

2. Osušite iskorišćene kesice. Neprijatan miris iz obuće će nestati ako stavite unutra kesicu čaja. Upiće u sebe suvišnu vlagu i bajatost. Čuvati obuću na ovaj način – veoma je razumno.

5 razloga da ne bacate iskorišćene kesice čaja

3. Kako oprati jako zaprljane sudove bez upotrebe hemikalija i kako ne gubiti vreme na ribanje okorelih tragova hrane?

Pokvasite u toku noći sudove u sudoperi napunjenoj vodom, ubacivši tamo kesicu čaja. Ujutro ćete svu prljavštinu i trvdokornu masnoću oprati bez ikakvih problema!

5 razloga da ne bacate iskorišćene kesice čaja

4. Kesice čaja nisu omiljene kod sitnih glodara, pauka i insekata. Miris čaja ih plaši i rasteruje. Rasporedite kesice čaja na mestima gde su bili primećene štetočine, i one se tamo više neće pojavljivati.

5 razloga da ne bacate iskorišćene kesice čaja

5. Ako stavite iskorišćenu kesicu čaja u frižider, tamo će uvek vladati prijatan miris. Ona će upiti u sebe mirise namirnica i održaće balans vlage u mestu čuvanja namirnica.

5 razloga da ne bacate iskorišćene kesice čaja

 

Savet plus (za negu i lepotu)

Kako bi ste se rešili podočnjaka, veoma delotvorno mogu se pokazati obloge od zelenog čaja (poseduje antiseptičko, umirujuće i antiinflamatorno dejstvo), čaja od peršuna ili žalfije. Dovoljno je da neki od pomenutih čajeva skuvate, a zatim da filter kesice ocedite i nanesete na predeo podočnjaka.

Takve obloge, potrebno je da ostavite na podočnjacima sve dok se ne ohlade. Nakon što ih skinete, iznenadićete se njihovim učinkom i procentom smanjenja podočnjaka.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime