12 saveta koji će olakšati život svima onima koji ne vole da sređuju kuću

Samo u urednoj i čistoj kući možemo da uživamo.

Ali kako da sve postignete, kada radite po ceo dan, a kada dođete kući s posla, čeka vas spremanje večere za porodicu, šetnja psa, neophodnost da posvetite vreme deci kao i bračnom partneru?!

Specijalno za one koji imaju previše obaveza Femina je pripremila 12 jednostavnih saveta koji će im pomoći da održe svoju kuću čistom i urednom. A za one koji sve rade od srca, pa čak i sređuju kuću: bonus, koji sledi malo kasnije.

Savet br. 1. Prljava obuća

Rešenje – podmetač za obuću. Ukoliko vam je sa letovanja preostalo još morskih kamenčića, biće to lep ukras za hodnik.

Savet br. 2. Mašina za pranje posuđa… I ne samo posuđa

U mašinu za pranje sudova slobodno možete stavljati četkice za šminkanje, gumene dečje igračke, plastične posude za olovke, čak i papuče. Samo napred čak i kada je reč o voću i povrću.

Savet br. 3. Dlake kućnih ljubimaca

Brisač za staklo je odlično sredstvo za uklanjanje dlaka koje vaš ljubimac ostavlja na tepihu.

Savet br. 4. Hiljadu i jedna krpa za brisanje

Za svaku površinu jako je koristan samolepljivi roler za odeću. On vrlo efektivno uklanja prašinu, i ne samo nju. Pritom ga ne morate cediti, ispirati ili se plašiti da će sa njega nečistoće pasti na pod.

Savet br. 5. Zauvek čist frižider

Oblepite police frižidera prehrambenom folijom i samo je menjajte kad se isprlja. Tako će vam frižider uvek biti čist.

 Savet br. 6. Mastan pleh

Idealno rešenje: kada pripremate hranu u rerni, pleh ili gril obložite aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje. Zahvalićete se sebi nakon kuvanja, kada će biti potrebno da samo uklonite foliju i isperete pleh.

Savet br. 7. Ne trošite snagu na ribanje fleka

Postavite četku na bušilicu. I to na onu, najobičniju. Neka ona troši snagu, zašto biste se vi mučili, tim pre što skoro svako ima bušilicu koju koristi maksimalno nekoliko puta godišnje.

Savet br. 8. Jestivi tanjir

Priredite žurku na grčki način. Stavite na tanjir tanku lepinju, a preko nje sve dodatke koje želite. Tanjire kasnije samo isperite od brašna.

Savet br. 9. Neka vam sve bude pod rukom

Da ne biste svaki čas trčali po sredstvo za čišćenje koje vam je potrebno, sav pribor stavite u plastičnu posudu i samo prenosite iz sobe u sobu. Uštedećete mnogo vremena i energije.

Savet br. 10. Čisti prozori bez po muke

Još uvek odvajate ceo vikend za pranje prozora? Nudimo vam rešenje zahvaljujući kojem ćete sve završiti za tili čas! U 1 l vode sipajte 1 kašiku skroba, istrljajte prozore ovim rastvorom, prebrišite vlažnom i obrišite suvom krpom. Gotovo!

Savet br. 11. Blistava ogledala

Vašim ogledalima će sjaj biti vraćen pomoću krompira isečenog na pola. Protrljajte površinu ogledala krompirom, pređite vlažnom krpom i osušite ogledalo.

Savet br. 12. Peglajmo odeću sa obe strane odjednom

Ne volite da mnogo vremena provodite peglajući? Stavite ispod navlake za dasku za peglanje aluminijumsku foliju. Dok peglate folija će se zagrevati i tako istovremeno peglati odeću i sa donje strane.

Bonus savet

Sigurni smo da i sami znate koliku moć poseduje muzika. Svako ima svoje omiljene pesme, muziku koju sluša u zavisnosti od raspoloženja.

Zato i postoje već pripremljene plej liste koje se slušaju za vreme trčanja, u toku sportskih aktivnosti, u trenucima odmora. Napravite svoju plej listu koju ćete slušati u toku opuštenog sređivanja kuće. Što glasnije, to veselije!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime