Kako kod kuće za 1 dan izlečiti zapušenost i curenje nosa!

Zapušen nos, curenje nosa – prvi simptom prehlade. Sam nedostatak nosnog disanja stvara nam najviše smetnji. Kao rezultat, dišemo kroz usta, što dovodi do suvog grla i kašlja. Istovremeno nedostatak kiseonika izaziva glavobolju, loše raspoloženje, razdražljivost.

Biće dobro, ako počnete lečenje odmah, čim to primetite. U ovom slučaju izlečenje će biti jednostavno i veoma brzo. Povratiti normalno disanje  je važan korak u lečenju prehlade i to možete uraditi  kod svoje kuće.

Ako se budete pridržavali  sledećih uputstava, to možete učiniti u toku jednog do dva dana. Probajte i uverite se sami

Kod prvih simptoma curenja nosa, efikasna su ispiranja. Korist ispiranja je u tome što pomaže uklanjanju suvišnog sekreta koji sadrži patogenu mikrofloru.

Za ovaj postupak treba pripremiti slani rastvor, na 500 ml vode – 1 kafenu kašičicu morske (ili kuhinjske) soli. U vruću vodu sipajte so, promešajte i sačekajte da se voda prohladi do 34-36 °C.

Izduvajte nos i započnite proceduru:

Stanite iznad lavaboa, nagnite se napred, glavu nagnite na stranu i počnite nalivati slani rastvor u jednu nozdrvu. Posle promenite stranu i tako dok ne iskoristite sav rastvor.

Slanu vodu možete sipati uz pomoć neke posude, flašice ili velikog šprica bez igle. Kad vodu sipate u jednu nozdrvu, voda se iz druge izliva.

Ne postoji neprijatnost, čak ni za decu. Ova procedura je veoma efikasna. Ako je budete ponavljali na svaka 2-3 sata u toku dana, sutradan ćete zaboraviti da ste uopšte imali problem zapušenog nosa.

Ako, kod prvih simptoma curenja nosa staviti jod na nozdrve i između obrva, do ujutro ćete zaboraviti na ovaj problem.

Kako za 1 dan izlečiti zapušenost i curenje nosa

Uzmite štapić za nos i umočite ga u povidon jod i stavljajte tačkice na nozdrve i jednu između obrva. Ova metoda je efikasna i kod zapuštenog curenja nosa.

Pimenjuje se svako veče, pred spavanje  5 dana zaredom. Korisna je, kako za decu, tako i za odrasle.

Odlično narodno sredstvo protiv zapušenosti nosa su obična kokošja jaja.

Za to treba obariti dva jajeta, umotati debelom krpom i vruća jaja staviti sa obe strane nosa. Preporučuje se zagrevati sinuse na ovakav način15 minuta, nekoliko puta dnevno.

Osetićete olakšanje, već posle prvih minuta zagrevanja. Kaže se da je jaje u stanju „izvući“ bolest iz čoveka.

Zato, nije preporučljivo konzumirati jaja posle zagrevanja nosa. Ali, ja se još od detinjstva sećam da je meni moja baba na isti način stavljla zagrejanu so, umotanu u maramicu.

I ja vam savetujem da uradite isto, jer se so tako može koristiti nekoliko puta.

Kod curenja nosa, veoma je efikasna sledeća mešavina: sveže ceđenom soku šargarepe dodajte suncokretovo ili maslinovo ulje u odnosu 1:1, i promešajte.

Dobijenu smesu kapajte u svaku nozdrvu po nekoliko kapi, 6-8 puta dnevno. Ovo je veoma efikasno sredstvo za decu i odrasle. Može da se koristi samo sveže isceđen sok šargarepe.

Kako za 1 dan izlečiti zapušenost i curenje nosa

Jos: 6 načina pomoću kojih ćete se sigurno rešiti zapušenosti nosa

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime