Pobedite prehladu za tri dana: Zlatni med – najjači prirodni antibiotik

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Neko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak Zlatno mleko koji je idealan za zglobove i kičmu, a neko je samo video kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.

Ali, malo ko zna da  je kurkuma, u kombinaciji sa medom veoma dragocen i neprocenljiv prirodni lek. On poseduje veoma jako protivupalno dejstvo, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promoviše prirodnu odbranu.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene apoteke, takav lek nema negativan efekat na crevnu mikrofloru. Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crevima. O tome svedoče potvrde naučne literature.

U Ajurvedi je ovo tradicionalni lek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i lekovitu smesu – „Zlatni med“, mešanjem kurkume u prahu i meda.

Zlatni med – najjači prirodni antibiotik. Recept:

Kod prvih simptoma prehlade pripremite smesu koju ćete koristiti 3 dana.  U 100 gr meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promešajte i preručite u stakleni sud.

Zlatni med - najjači prirodni antibiotik

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:

– 1 dan – na svakih dva sata po pola kafene kašike, u toku celog dana
– 2 dan – na svakih tri sata po pola kafene kašike
– 3 dan – tri puta dnevno po pola kafene kašike

Smesu neophodno sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja.

Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu  ovom smesom, bez ikakvih tableta.

Ovu smesu možete takođe koristiti u kompleksnom lečenju  respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu  kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mleko ili čaj.

Treba da znate:

Ako uzimate bilo kakve lekove, konsultujte se sa svojim lekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije  i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus. Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi.

Osobe, koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim lekarom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Savet plus:

Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu pre obroka – deluje na grlo, pluća, za vreme obroka – na sistem za varenje, posle obroka – na debelo crevo i bubrege.

Čitajte još: Kako izlečiti prehladu za 1 dan. Prirodna zamena za Coldrex i Fervex.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

8 KOMENTARA

  1. Draga Natalija obozavam vase clanke,redovno vas pratim i primenjujem vase savete i recepte. Upravo zbog toga sto vam beskrajno verujem i podrzavam ovo sto radite i cenim vase znanje i iskustvo ne mogu a da ne primetim tj ne prokomentarisem sliku iz ovog teksta. Mesavinu meda i kurkume uzimate metalnom kasikom?! Nije zlonamerno, nego sam bas zbunjena s obzirom da vodite racuna o zdravlju.

  2. Draga gospođo Natalija,

    Želela bih da pitam da li ova mešavina može da stoji duže od tri dana? Ja bih napravila veću količinu i uzimala je duže, jer mi je imunitet strašno slab, i već tri meseca upadam iz jedne bolesti u drugu, pa me zanima, da li može duže da se konzumira, i kad praviti pauzu?

    Srdačan pozdrav!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime