Muške prevare. Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

prevaraPsiholozi tvrde da za prevaru postoje vise razloga, a glavni su: nova ljubav, osveta, potraga za novim senzacijama, slucajna veza, kriza braka, nedostatak ljubavi supruznika, zelja da se ozivi odnos, eksperiment, zelja da se podigne samopouzdanje, nerealizovane seksualne potrebe. U principu ovo su najcesci razlozi za izlete na stranu. Ironicno, ali dosta ljubitelja takvih izleta su uvereni da ce veza sa strane pomoci njima da ojacaju brak.


Zapravo, ovo ima smisla. Ponekad prevare omogucavaju da shvatimo koliko je zaista dobra nasa druga polovina i pocnemo nju ceniti jos vise. Prevarene zene, utapajuci suze u jastucima uglavnom na kraju i oprastaju svom partnera. Muskarcima prevare padaju mnogo teze. Zasto? Hajde da vidimo.

133592_izmena8Zasto zene lakse oprastaju prevaru nego muskarci
Prevara je uvek prevara i nju slobodno mozemo staviti u isti red sa izdajom. Medjutim, ovo nije uvek tako. Cinjenica je da je motivacija zenske i muske prevare razlicita. Shodno tome i odnos prema njima treba da bude drugaciji.

Muskarci uglavnom varaju zbog svojih seksualnih potreba. U takve prevare retko je ukljucena duhovnost. A desavaju se cesto zbog odsutnosti zene, pod dejstvom alkohola, zbog obicne radoznalosti ili zbog lake dostupnosti partnerke. Da se odluci za prevaru muskarca moze podstaci svadja sa zenom, strah od gubitka svog ega, trudnoca zene i tako dalje. Ukratko, putem prevare muskarce ne vodi njihova dusa. Desava se i to, ali jako retko i to moze znaciti samo zavrsetak braka.

N1291463688551Sto se tice zena i njihovih prevara, stvari su malo drugacije. Prvo, nezadovoljstvo svojim suprugom. Zene su spremne za prevare u slucaju nedostatka ljubavi i paznje sa strane partnera. Zene pokusavaju da pronadju tu ljubav i dokazu sebi da su jos lepe i privlacne za suprotni pol. Tako da su prevare zena sasvim suprotne od prevara muskaraca.

Sta nam to govori?

Govori nam o tome da je zenski rod u prevaru ukljucen i dusom i telom, a muskarci uglavnom telom. Zato muska prevara mozda ne izgleda tako znacajno kao zenska.
U principu, svaka prevara skoro nikada nije slucajni dogadjaj.

Prevara sazreva postepeno, kada ljudi ne ispunjavaju ocekivanja jedni prema drugima, postaju manje pazljvi a vise sebicni. Ponekad se situacija moze spreciti ako supruznici pokusaju da pronadju zajednicki jezik, a ponekad najbolji nacin je zaista – razvod.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Komentari

komentara

2 komentara

  1. OdgovoriJasna

    Kada mi je bivši dečko „priznao“ da me prevario(bio je lep prolećni dan,šetali sma u tom trenutku pored Merkatora(starog)…ja sam ga tako jako ujela za rame(u tom pravcu su mi bila usta) da mislim mu i dan danas tu fali parče mesa…da nisam to uradila-verovatno bih ga ubila…koliko me to zabolelo,samo je Bog znao.I naravno,nikada mu to nisam oprostila

  2. OdgovoriMarko

    A teške su to stvari, najbitnije je poverenje i svest o tome šta se ima, pogotovo ako je veza odlična, da ne kažem savršena. U takvom slučaju jednostavno moraš to čuvati i nećeš raditi neke stvari koje će povrediti partnera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *