Srećan osmeh na licu zrele žene je zlatna olimpijska medalja za opstanak

Ako uzmete 10 nasumično odabranih žena od 40+, sednete pored njih i pustite ih da pričaju, ispostaviće se:

Da je bar 1 od njih izgubila jednu trudnoću, ili nekoliko; najmanje 1 od njih lečila  je i rehabilitovala svoje teško bolesno dete; najmanje 1 od njih je spasila voljenu osobu od raka, ili je ona sama imala rak; najmanje 2 od njih su same podigle decu, bez muževa; najmanje 2 od njih su doživele nasilje u porodici; najmanje polovina njih je doživela teške finansijske krize; najmanje polovina njih je nekada bila napuštena od onih od kojih se najmanje očekivalo da će to učiniti; najmanje 9 od 10 je ponovo sastavilo svoje slomljeno srce bar jednom u životu; najmanje 9 od 10 sahranilo je neke od najdražih ljudi.

I sve je to ispisano na našim licima.

Koliko god kozmetičkih tretmana da radimo, ma koliko se trudili da dočaramo mladost. Naše oči su videle previše da bi bile kao oči mlade devojke. Previše suza je prolila svaka od nas, svaka, nasamo sa svojom nesrećom.

Suze ostavljaju tragove koji se ne mogu prekriti šminkom.

Zato, kad me ljudi pitaju:” Kako da se obučem da izgledam mlađe? “- Odgovaram: “Nikako.” Ne postoji takav outfit , takvo odelo, garderoba, šminka, koji  bi izbrisali vaše iskustvo, sakrili vašu zrelost, precrtali sve što znate o životu.

Ali ako se i pored svega toga smejemo, radujemo, imamo želju da se doteramo, ulepšavamo sebe i ovaj svet sobom, onda to znači da nas nije uzrast pobedio, nego smo mi njega.

Srećan osmeh na licu zrele žene je zlatna olimpijska medalja za opstanak.

Zato budite nasmejane – to je najbolja šminka!

Još: Žene posle četrdesete. Za njih život tek počinje!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime