Žene posle četrdesete. Za njih život tek počinje!

Žene posle 40. Ko su one? Ranjive, pa čak  ponekad i bespomoćne. Naivne, pune poverenja, kao u trinaestoj.  Odavno su zaboravile grubu romantiku 15-godišnjakinja, entuzijazam 25-godišnjakinja, racionalnost onih  preko trideset.

Mnogo su videle. Posle su zažmurile. A posle otvorile oči i uvidele novi svet, novu sebe, novi život.

One ponovo veruju u bolje, jer se njima najgore, po pravilu, već izdešavalo. One dobijaju najbolje, jer su sposobne dobro uvideti tamo, gde ga drugi i ne primećuju. Imaju izoštren pogled, osetljiv sluh i nežne ruke. Pridržavaju se svega što je za njih najbolje.

One su lepe. Nisu simpatične. One su neverovatno lepe, zato što su postale svesne da imaju odlične zadnjice, privlačne grudi, lepe noge. One su naučile voleti svoje zadnjice, grudi, noge, tako da svako može da se zaljubi u njih. Zaljubiti se u ono njihovo najbolje.

Oni znaju tajnu, te devojke posle 40. Dosta je njima fazona o „milionima“, „karijerama“ i „drustvenim statusima“. Oni sad tačno znaju da ono, što je najvažnije, nije ono što se prikazuje na televiziji, što piše na internetu i na statusima društvenih mreža.

Važno  u životu je sam život: njegov ukus, boja, ritam, miris, sposobnost uživanja i radovanja u svakom danu.

Odavno su zaboravile ustaljene fraze, taktiku zavođenja i spremanja haljina za izlazak. Više nisu u fazi „aktivne potražnje“, već su pronašle ono što je bilo potrebno svih ovih godina – sebe, pravu sebe. I ispostavilo se da su takve prave veoma interesantne i zanimljive svima. Pa, skoro  svima.

One ponovo mogu glasno jecati i smejati se. Već su prestale da nose „pancire“ društvenih normi ponašanja, zabrana i dozvola.

One mrze vreme kada je trebalo ispravno držati leđa i glavu, šta god da se desi, vreme smeha kada im se plače i vreme tihog klimanja glavom, kada želiš udariti  što jače. Prestale su  da se suzdržavaju, izašle su na slobodu – žive, senzualne, besprekorne!

One žive isto kao što i dišu: nasilno, onda tiho, a zatim nežno, jedva čujno, zatim užurbano i bezobzirno. Dišu u ritmu zivota, u ritmu disanja. Napokon, posle 40-te one  uspevaju: živeti u istom vremenu sa životom.

Žene posle 40 – nisu tetke! One nose dugačke suknje zato sto je to lepo. Nose i kratke suknje, i farmerke. I bižuteriju. Njima nema potrebe da dokazuju – „imam dijamante“. Bitno je da se njima sviđa.

One ne žele da znaju o „modi“i „trendu ove sezone“.  Žele samo da bude lepo samo za njihove oči. One su trend same za sebe.

Žene posle 40. prestaju da broje kalorije. Zato što ljubav, interesovanje, pokret, strast, inspiracija pomažu mnogo bolje od fitnes centara i plastičnih hirurga. Pa da, to  i jeste razlog što su postale tako lepe.

One znaju da cene svaki minut, svuda stižu na vreme, nigde ne kasne, jer nigde ne žure. One postižu. One se bore. One jednostavno- žive.  I tačno znaju, da čak i nakon još 40, biće još interesantnije!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

10 KOMENTARA

  1. Izvinite žene , majke , dame itd , a zašto bi Vi morale čekati 40 da bi se osećale tako lepo i sigurno i tek tad počele razmišljati o sebi na takav način . Vi ste svega toga svesne i sa 18 , 25 , 30 , 35 godina …..

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime