Mihail Labkovski: Kako rešiti bračne probleme

Labkovski često ne bira reči, ali stvari postavlja na svoje mesto i pomaže ljudima da reše probleme na jasan i direktan način, a posebnu pažnju obraća na probleme u vezama i brakovima.

Nedavno je ovaj psiholog ponudio rešenje za najčešće probleme između supružnika, a mi vam ih ovog puta prenosimo.

Problem 1: Muž je izgubio interesovanje za fizički kontakt sa mnom

Rešenje: Da ne bi došlo do problema (bilo koje vrste) u braku, par mora raditi na sebi, zajednički se razvijati. Kao prvo razgovarati, izlaziti zajedno, družiti se s drugim ljudima, kulturno uzdizati itd.

Ako dođe do bilo kakvog problema, bitno je znati da iskren razgovor može puno pomoći. Hoćete li pre ili kasnije doći do rešenja, zavisi od toga zbog čega i kako ste ušli u brak.

Na žalost, današnji brakovi se sve češće sklapaju, jer jedna osoba ili obe ne žele da ostanu sami do kraja života. Žele da imaju decu, skrase se i zbog toga ulaze u brak “na brzinu”. Zbog toga ovakvi brakovi puno pre “upadnu u krizu” nego brakovi sklopljeni iz čiste i nepomućene ljubavi.

Ako je vaš muž izgubio volju za fizičkim kontaktom s vama, možete pomoć potražiti kod seksologa. Ako muž odbija, čekajte par nedelja pa opet napomenite da morate potražiti stručnu pomoć.

Ako ni tada ne želi tražiti pomoć, vi tražite drugog muža! Možda ovo zvuči surovo, ali realnost je da ste vi fizički u braku, ali psihički niste. Muž nije muž ako odbija “bračne dužnosti”.

Problem 2: Sve više slobodnog vremena provodi za kompjuterom (mobilnim, TV-om)

Rešenje: Normalni ljudi ne sede stalno ispred kompjutera, ne gledaju serije neprestano – oni žive! Ako vaš muž svo slobodno vreme provodi ispred kompjutera, onda nije zadovoljan sa svojim životom i pokušava se okupirati nečim drugim kako ne bi mislio o tome, prenosi Atma.

Normalno je da je u tim prilikama žena besna. Muž gubi interesovanje za nju.

Moj savet je da ga zavedete opet. Ako vam to ne uspe, vreme je da posetite psihologa za parove.

Ali pre nego što odete kod savetnika za brak, pogledajte da slučajno vaš muž nije aktivan na nekom od adult sajtova za zabavljanje. Tada vam ni svi psiholozi sveta ne mogu pomoći!

Problem 3: Ima užasne manire kod kuće

Rešenje: Ako je muž pre braka imao običaj duvati nos u zavesu, onda žena sigurno zna kakav je. Zato, prihvati ga takvog kakav jeste.

On nije dete i nije na tebi da ga prevaspitavaš. Ako ti smetaju neke sitnice u njegovom “opuštenom” ponašanju kod kuće, ukaži mu na probleme.

Ako se ne može promeniti ili ga prihvati ili se razvedi. Trećeg rešenja nema!

Zato, za vas koje ste već jednom nogom zakoračile u brak, dobro razmislite o osobinama koje vas iritiraju kod vašeg momka. Ako su podnošljive, udajte se za njega, ako nisu bolje ne razmišljajte da ga promenite.

Problem 4: Ne učestvuje u životu dece

Rešenje: Pretpostavimo da je situacija sledeća – žena čuva decu kod kuće dok muž zarađuje za život. Tu je rešenje sledeće: vi kao žena uzmite slobodan dan i idite negde. Ostavite muža s decom.

Što se god dogodi u tim momentima, nemojte se žaliti i prebacivati mužu što nije uradio ovo ili ono, jednostavno ga pustite da bude sa svojom decom.

Što više vremena bude provodio s njima, više će voleti to vreme koje provodi s njima.

Problem 5: Svekrva mi uništava život

Rešenje: Ako vaša svekrva stalno ima neke zamerke na vaš račun, ne pokušavajte joj udovoljiti. Što joj se više dodvoravate, to ćete sami podeliti uloge u filmu gde je ona “lovac”, a vi “plen”.

Ponašajte se normalno, živite svoj život i ne obazirite se na nju. Svideće vam se ovaj način života, verujte mi.

Ona će se buniti, galamiti, ali to je vaš život. Ako pokušava bilo kako da se umeša u vaš brak, jasno joj stavite do znanja da to ne sme raditi, da je to vaš brak – a ne njen.

Jednostavno joj recite – Ženo, ako ti se ne sviđa kako kuvam ili peglam košulje tvom sinu, od sada dolazi u kuću samo kada mene nema, jer ja ne tolerišem loše komentare na moj račun.

Iskreno se nadam da živite odvojeno od svoje svekrve!

Mihail Labkovski: Samopouzdanje nadoknađuje sve

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime