Domaće bombone protiv kašlja za decu. Pravimo sami.

Izbor preparata protiv kašlja u apotekama je velik. Sem tableta i sirupa, ogroman je asortiman i bombona protiv kašlja, različitih ukusa. Baš tako – različitih ukusa, koji su stvoreni veštačkim aromama. Zato, hajde da napravimo sami domaće bombone protiv kašlja.

Svi roditelji znaju koliko je ponekad teško privoleti dete da popije tabletu ili sirup. Ali bombone – sa zadovoljstvom. Ni jedno dete ne odbija slatko. Pripremiti takve bombone uopšte nije teško.

Za osnovu ovih bombona koristićemo prženi šećer čija je efikasnost dokazana godinama i decenijama, koji su  koristile i naše bake.

Sem toga ima lep ukus i omogućava brz pozitivan rezultat. Prženi šećer, provereno narodno sredstvo, pomaže oslobađanju iritacije u grlu, što utiče na povećanje intervala između napada kašlja.

Za pripremu ovih bombona biće potrebno:

– 100 gr šećera
– pola kafene kašičice đumbira u prahu
– 1 supenu kašiku soka od limuna
– silikonski kalupi  (aluminijumska folija ili obična tacnica)
– čačkalice

Priprema:

Za početak, silikonski kalup ili običnu tacnicu premažite uljem.

Šećer staviti u šerpicu i na šporet na tihu vatru. Stalno mešati. Kada se šećer rastopi, dodati đumbir u prahu i sok od limuna. Kuvati još nekoliko minuta na tihoj vatri stalno mešajući.

Domaće bombone protiv kašlja za decu

Sirup je gotov, kada šećer postane braon boje. Sada ga sipajte u silikonske kalupe ili na tacnu. Ako želite, ubodite čačkalice.

Domaće bombone protiv kašlja za decu

Neka se malo ohladi i ostavite ga u frižider na pola sata. Kada se dobro  ohladi vadimo bombone i uživamo u ukusu našeg detinjstva.

Domaće bombone protiv kašlja za decu

Dnevna doza za decu je  5-6 bombona, pod uslovom da ne jedu i druge slatkiše.

Mnoge majke ne veruju receptima narodne medicine, ali u praksi ovakve bombone oslobađaju dete od napornog kašlja već posle 2-3 dana. Ove bombone odlično otklanjaju iritaciju grla, tako dete sve ređe kašlje.

Naravno, ako kašalj ne prestane, treba  se obratiti lekaru, da biste isključili ozbiljnija oboljenja.

Čitajte još: Domaći sirup protiv kašlja. Recept.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. 🙂

    Drago nam je da kalupi „Somersby“ čiji smo mi proizvođači, pored osnovne namene,mogu da budu korisni i za ovakve „lekiće“ 😉

    I baš su lepe bombonice, samo nam nije jasno šta će tu čačkalica, jer kako se za silikon ništa ne lepi, ona nije potrebna.

    Puno pozdrava i moj komentar Vama- SJAJNI STE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime