Maska za lice s efektom hidratacije, hlađenja i zatezanja

Maske za lice su najbolje sredstvo za brzu negu ili za dodatno poboljšanje kvaliteta kože. Možete ih koristiti svaki dan, ne trošeći novac, ali pritom postići zavidan efekat. Glavno je znati šta i kako pomešati.

Femina će vam otkriti kako da pripremite masku za lice sa efektom hidratacije, hlađenja, zatezanja i ujednačavanja boje kože – od samo dva čarobna sastojka.

MASKA ZA LICE OD KRASTAVCA

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је 2-4.jpg

Krastavac se odavno poznat kao odlično sredstvo za drenažu limfe, hidrataciju i podmlađivanje kože. U svetu postoji čitava industrija tonika i krema na bazi krastavca.

Poznato je da krastavac pomaže izbeljivanju kože, kao i smirivanju posle izlaganja suncu. A u kombinaciji s kurkumom čini prava čuda!

Kurkuma je moćan sastojak za podmlađivanje i održavanje tonusa kože. Odličan je antioksidans za kožu, a takođe i protivupalno sredstvo. Od takvog dueta, koža postaje vlažna, blistava i elastična.

Da biste napravili masku, samo pomešajte kašu od polovine prosečnog krastavca sa pola kašičice kurkume.

Dobro sve izmešajte. Očistite kožu i nanesite masku na 15-20 minuta. Zatim isperite masku čistom, hladnom vodom. Ako imate vrlo suvu kožu, možete naneti i hidratantnu kremu.

Imajte na umu da kurkuma ima svojstvo da boji, tako da je bolje staviti peškir na ramena. Iz istog razloga, masku je najbolje naneti uveče, pre spavanja.

Koristite ovu masku tri puta nedeljno i već za mesec dana, vaša koža će postati elastičnija, čistija i svežija, mada je efekat vidljiv već nakon prvog nanošenja. Koža će vam se ispunjiti energijom, postati meka, zategnuta i prijatna na dodir.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime