Kako učiniti da oči izgledaju krupnije i izraženije: redosled šminkanja

Ne morate obavezno biti profesionalni šminker da biste pomoću šminke učinili oči krupnijim i izražajnijim. Dovoljno je da znate nekoliko jednostavnih tajni i vaš izgled će privlačiti pažnju svih prisutnih.

Kako istaći oči? Otkrivamo vam 8 tajni šminkera:

Ističemo obrve

Kada istaknete obrve možete istaći ili korigovati crte lica: otvoriti pogled, suziti ili raširiti oblik lica. Senke, olovke i pomade za obrve će vam pomoći da dobro definišete oblik obrva. Maskara za obrve će na primer dati volumen obrvama, a gel će fiksirati dlačice na željeni način.

Nanosimo belu olovku na donji kapak

Ako želite da učinite pogled svežijim i otvorenijim stavite na unutrašnju stranu donjeg kapka svetlu olovku ili ajlajner. Najbolje je koristiti nijansu bisera ili slonove kosti.

Koristimo hajlajter

Reljef i svežinu očima daje hajlajter ili biserne svetlucave senke. Stavite ih ispod obrva, na unutrašnji ugao oka i na centralni deo gornjeg kapka.

Produžavamo trepavice

Ako vam trepavice nisu izvijene, najbolje je koristiti uvijač za trepavice. Upotrebite ga pre nanošenja maskare, savijajući od osnove ka vrhovima. Maskaru nanosite od korena ka vrhu dok ne učvrstite trepavice. Takođe se oči mogu učiniti krupnijima uz pomoć veštačkih trepavica.

Nanosimo bež senke

Bež-braon paleta senki stoji dobro svima, bez izuzetka. Nanesite svetliju nijansu na gornji kapak i ispod obrva, a tamniju između. To će vam pomoći da istaknete oblik očiju.

Zatamnjujemo konturu trepavica

Kada zatamnite konture trepavica oči će vam biti izražajnije. Možete da osenčite osnovnu šminku očiju i dobićete zavodljiv pogled.

Plava nijansa će učiniti oči izražajnijima

Plave nijanse odgovaraju praktično svim ženama koje imaju zelene, plave ili braon oči. Upravo ova boja će vaš pogled učiniti dubokim i izražajnim.

Ne plašite se senki u boji

Senke u boji se mogu staviti samo kao akcenat, a mogu da budu i osnova šminke. Takođe, nema promašaja ni sa bojama koje postoje u irisu. Radi jačeg efekta koristite kontrastne nijanse

Čitajte još: 7 trikova za šminkanje: kako učiniti oči izražajnijim

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime