7 najboljih kombinacija u šminkanju

Šminka predstavlja čarobni štapić svake žene. Pored toga, sposobna je i da prikrije nedostatke, a da naglasi lepotu lica, daje vam sigurnost i podiže raspoloženje.

Ženski deo redakcije Femina veruje u čudesnu moć šminke, zato smo i odabrale za vas 7 dobitnih i univerzalnih kombinacija mejkapa. Čitajte i inspirišite se!

Crven karmin i crna olovka

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Ne treba objašnjavati zašto su crne strelice i crven karmin univerzalna kombinacija u šminkanju, koja nikada neće izaći iz mode.

„Holivudski mejkap“ pristaje svakoj devojci, samo treba pravilno odabrati nijansu ruža, postići jednaku boju lica, stavivši blagi akcenat na jagodice.

Smoky eyes i bež karmin

Još jedna dobitna kombinacija jeste karmin u boji kože i klasični smoky eyes. Ovaj raskošni mejkap odličan je za svaki izlazak, važno je samo da nijanse sjaja za usne ili karmina odgovaraju vašem tenu.

Porcelansko lice i crven karmin

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Ovde je celokupan akcenat na usnama i idealno glatkoj koži poput porcelana. Nijansa karmina može biti jedna od mnogobrojnih: boja vina, bordo, braon ili čak tamnoljubočasta. Oči praktično ni ne morate da šminkate, ili im samo dajte blagi efekat dima.

Braon senke i usne boje breskve

 

A post shared by StephWillis (@mrsstephwillis) on

Prednost ovog načina šminkanja je što je pogodan i za posao i za izlazak. Veoma je važno ne preterivati s braon senkama, jer vam tako pogled može izgledati umorno. Zauzvrat, karmin boje breskve osvežava i neutrališe „težinu“ braon senki.

Karmin boje vina i bronzani ten

Ova stvarno vrhunska kombinacija daje plemićki izgled svakom licu. Prilikom nanošenja karmina jako je važno pratiti konture usana. Sa senkama je upravo suprotno, dovoljno je nežnim pokretima prstiju naneti odgovarajuću nijansu zlatne.

Roze karmin i senke plave boje ili boje jorgovana

Nekome kombinacija roze karmina i plave senke može izgledati vulgarno, ali ako izaberete ne mat, već svetlucavu senku, dobićete nežnu i detinjasto naivnu kombinaciju.

Koralne usne i senka u boji šampanjca

Ova kombinacija je odlična za one koje se još uvek nisu odlučile za crven karmin. Koralne ili nežnobež nijanse karmina i sjaja daće vašem izgledu svežinu i sjaj. Dodajte i svetlucave senke boje šampanjca i samo napred – pravo na crveni tepih!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime