Volumen iz korena kose: najefikasnije metode i postupci

Lepa i besprekorna frizura odraz je vašeg stila. Međutim, mnoge frizure izgledaju lepo samo na kosi dovoljnog volumena. Da biste podigli tanku, ravnu kosu i stvorili efekat bujnosti, danas postoje posebni postupci koji dodaju volumen kosi u samom korenu.

Bustap (Boost up)

Ovo je specijalna salonska procedura, kojom se različitim hemijskim sredstvima kosa kovrdža pri korenu. Pramenovi se namotavaju na specjalne šipke, a preparati na bazi aminokiselina daju kosi željeni izgled. Bustap ima dugotrajan efekat – od 3 do 6 meseci. Rezultati uvijanja su najuočljiviji na kratkoj i kosi srednje dužine.

Da se održi oblik i ne naškodi kosi, preporučuje se da se bustap obnavlja u salonu dva puta godišnje.

Nakon stvaranja volumena ovim postupkom, kosa se dugo neće mastiti, ali talasasta zona u korenu  zahteva dodatnu hidrataciju posebnim sredstvima.

Bufant

Ovaj metod se razlikuje od bustapa po tehnologiji uvijanja (bez upotrebe ukosnica) i dužini procedure. Brže se radi, ali efekat nešto kraće traje. Volumen nakon ove procedure izgleda prirodnije.

Flising

Kod flisinga se takođe postiže odličan volumen iz korena kose, pomoću specijalnih sredstava, ali se ne koriste vikleri, već kosa se tapira češljem. To je najbrža i najnežnija od svih salonskih procedura.

Kako da povećate volumen kose u kućnim uslovima

Kod kuće se željeni efekat može postići pomoću određenih metoda oblikovanja:

-nanesite penu na kosu i ravnomerno je rasporedite rukama u predelu korena, a zatim spustite glavu i sušite najjačim fenom s difuzorom;

-okruglom četkom, namotavajući pramen po pramen, osušite fenom lokne tretirane penom u korenu kose;

-ravnomerno nanesite lak za čvrstu fiksaciju kose na zonu korena i preko cele glave, podižući pramenove;

-podignite kosu namotavanjem na viklere ili fogaro.

Nipošto nemojte pokušavati da kod kuće izvedete salonske procedure sa hemikalijama!

Bustap i slične procedure predstavljaju savremeni trend u industriji lepote. Osmišljene su da na neko vreme zaboravite na svakodnevni trud da kosi stvorite dodatni volumen.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime