10 jednostavnih načina da tanka kosa dobije volumen

Ako imate prirodno tanku kosu, postići željeni volumen – i što je najvažnije – zadržati ga- nije baš lako, ali je, ipak, moguće. Pripremili smo za vas nekoliko saveta koji će pomoći da frizuru učinite bujnijom i uvek izgledate neodoljivo:

Poigravajte se dužinom kose

Mnogi stilisti kažu da optimalna dužina kose ne treba da bude ispod ramena, jer na ovaj način može da se pokaže volumen. Kratka kosa se lakše namešta i uvek birajte volumen, ne dužinu.

Napravite frizuru sa više slojeva

Jedna od frizura koja pomaže da imate više volumena jeste ona sa neravnim pramenovima. Dobra stvar kod ovoga je što lepo stoji svakom obliku lica ili tipu kose.

Dodajte malo boje

Možete istaći volumen ne samo dužinom kose, već i bojom. Možete naglasiti kosu jednom bojom u više nijansi.

Perite kosu na pravi način

Čak i obična stvar koja je pranje kose može uticati na volumen. Bitno je da se pridržavate nekih osnovnih pravila. Prvo nanesite šampon na koren kose i utrljajte ga, dok ostatak šampona samo iskoristite za ostali deo kose. Ne trljajte krajeve, jer su dovoljno suvi. Kada stavljate regenerator za kosu obavezno ga stavite po dužini, ne i na koren, jer će vam samo umastiti kosu.

Redovnim pranjem kose ćete regulisati cirkulaciju krvi i rešićete se mrtvih ćelija. Ne perite je svaki dan, jer ćete joj oštetiti zaštitni sloj, od čega će biti slabija.

Volumen na korenu

U današnje vreme postoji mnogo načina kako da postignete volumen, počev od viklera, pa sve do posebnih sprejeva i figaro pegli. Ako nemate ništa od navedenog, pokušajte da iskoristite običnu šnalu za kosu.

Samo ih stavite na vlažnu kosu dok se ona ne osuši. Vaš koren će biti blago podignut i nećete dobiti neprirodan izgled volumena.

Ne preterujte sa preparatima za oblikovanje kose

Prevelika količina pene za kosu ili drugih preparata može učiniti vašu kosu težom i zbog toga nećete moći da dobijete željeni izgled. Na kratku kosu je dovoljno da se nanese pena veličine oraha, a za dugu kosu veličine teniske loptice.

Primenite princip „kreativnog haosa“

Glatka i pažljivo očešljana kosa ponekad izgleda previše ravno i tanko. Malo haosa može biti vaš najbolji prijatelj kada ste u potrazi za volumenom. Ovo se može postići uz pomoć svetlih talasa, držeći ih samo na labavoj traci za kosu ili korišćenjem pene za stilizovanje.

Koristite suvi šampon

Suvi šampon je pravi spas za sve one koji nemaju vremena da operu kosu i dugo je sređuju. Uklanjanjem prljavštine sa korena može da pomogne da se postigne volumen, dajući takođe i izgled čistoće. Isti efekat se može postići uz pomoć dečjeg pudera.

Sušite kosu odozdo

Običan fen vam može pomoći da dobijete volumen. Jednostavno okrenite glavu i kosu naopačke i usmerite topli vazduh od korena do vrhova. Alternativno, jednostavno podignite gornji deo vaše kose i osušite je u vertikalnom položaju.

Napravite razdeljak sa strane

Umesto klasičnog razdeljka na sredini, napravite neku promenu. Imate dosta izbora: cik-cak, sa strane ili čak više toga odjednom. Ovaj jednostavan trik može dati volumen vašoj kosi.

Saznajte kako dodati volumen kosi u samom korenu: najefikasnije metode i postupci

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime