Frizure sa kojima ćete izgledati mlađe

Izašli ste od frizera naizgled pet godina stariji? Šminka, odeća i frizura mogu svaku ženu učiniti mlađom ili starijom nego što jeste.

Pogledajte ove frizure i nemojte ponoviti grešku da vas vizuelno učine starijom.

Frizure s pravim razdeljkom

Prav razdeljak i stroga simetrija čine ženu malo starijom. Alternativa je asimetrični bob. Zato je najvažnije odabrati pravu dužinu i boju kose. Među pristalicama asimetrije je i šarmantna Eva Longorija.

Frizure bez šiški

Ako volite šiške, onda imate sreće, jer one podmlađuju lice i čine ženu koketnom i zabavnom. Šiške takođe prikrivaju nesavršenosti kože nastale s godinama, poput bora na čelu.

Frizura s kosim šiškama srednje gustine odličan je izbor za tanku kosu i pristaje bilo kom životnom dobu, a Penelopa Kruz dozvoljava sebi ravne šiške i takođe izgleda božanstveno.

Ekstravagantne frizure

Čudne nijanse i ultra-kratke frizure samo naglašavaju vaše godine, poput prekratke suknje ili previše svetle šminke. To po pravilu deluje kao smešan i neuspeo pokušaj podmlađivanja. Upravo prirodnost čini ženu prefinjenom i elegantnom.

Duga ravna kosa

Mnogi su nekada tvrdili da se nakon četrdesete obavezno mora odreći duge kose, ali sada se sve promenilo. Duga kosa je divna, ali samo kada je lepo negovana i ne potpuno ravna.

Blagi talasi i prirodne lokne divno su rešenje za dugokose lepotice i posle četrdesete ili pedesete. Pogledajte Demi Mur – pristalicu duge, blago talasaste kose i sve će vam postati jasno.

Vrlo kratke frizure

Postoji opasnost da prekratko ošišanom kosom nećete uspeti da korigujete oval lica. Takva frizura će vam otkriti čelo, vrat i slepoočnice – područja koja odaju starost. Iz istog razloga treba da budete oprezni i sa visokim, složenim frizurama.

A posebno boja…

Treba misliti i na boju kose, jer uz njenu pomoć možete sebi i umanjiti i pridodati godine.

Na primer, tamne nijanse u kontrastu sa svetlijom kožom glave čine da se istanjena i proređena kosa više ističu, kao i svi problemi koji dolaze s godinama.

Stilisti smatraju da je najbolje obojiti kosu 2-3 nijanse svetlije od prirodne boje. Ako ipak ne želite da se odreknete tamne kose, utisak će popraviti svetliji pramenovi oko lica.

Još: 8 grešaka u izboru frizura zbog kojih izgledate starije

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime