U čemu je caka? Zašto taj čuveni Zakon privlačenja još ne radi za vas?

 

Mnogo ljudi mi se žali kako znaju puno o Zakonu privlačenja, o moći ljudskog uma i ljudske misli, kako su pročitali gomile knjiga i jasno im je u potpunosti kako cela stvar funkcioniše, ali nikako da im krene. Pitaju me u čemu je caka.

Dragi moji, caka je u primeni.

Svi mi znamo da kad se iznerviramo, pre nego što odreagujemo treba da izbrojimo do deset (neki boga mi i do sto), ali to ne radimo. Naprotiv, još žurimo da što pre sunemo vatru dok se nismo ohladili i predomislili.

Svi mi znamo da treba da mislimo pozitivno da bismo privukli dobro, ali opet gledamo trilere, krimi priče i sapunice, jer volimo taj osećaj drame, da zaplačemo ispred malih ekrana. Svi mi znamo da ako hoćemo da oslabimo treba da držimo dijetu i vežbamo, ali nikako da se makanemo.

I svi veoma dobro znamo da ako želimo bilo kakve vrste promena u našim životima moramo početi od sebe, ali uvek radije drugima sudimo, tražimo i uveličavamo njihove mane , a umanjujemo svoje. „Drugi ne valjaju, neka se oni menjaju, ja sam sebi super.“

I sve je to lepo, ali…nešto ipak niste zadovoljni, zar ne?

 

 

Ako želite da vam život postane lakši i lepši morate konstantno raditi na sebi, svaki bogovetni dan! Ako već znate da treba da gajite pozitivne misli onda ih gajite. Pecajte sebe tokom dana i svaku negativnu pretvorite u pozitivnu. Ako već znate da treba da se molite, ili meditirate, ustanite, ako treba, 15 minuta radnije svaki dan i odradite to.

Ako ste već naučili da treba da promenite svoje reakcije na životne situacije, onda kad se nešto neprijatno desi, zastanite, sačekajte, dobro razmislite. Pokušajte da odreagujete na najbolji mogući način. Svaki put će biti lakše, bolje, brže, spontanije.

Svaki dan po malo. Svaki mesec po tridesetak dana. Svake godine po dvanaest meseci truda. Nakupiće se.

Eto, u tome je caka.

Autor: Spisateljica Bojana Čupić

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime