Zakon privlačenja i kako ga pridobiti da radi za vas

Nadam se da ste vreme posle drugog dela serijala o Zakonu privlačenja, iskoristili na najbolji mogući način, obraćajući pažnju na svoje misli i kontrolišući ih koliko god ste to u mogućnosti. Ne mogu da naglasim koliko je ovaj momenat bitan.

Znam da pojam kontrole misli zvuči isto kao da vam je neko rekao da u košnici punoj pčela vodite računa o svakoj pojedinačnoj pčeli, što je nemoguće, ali ovaj zadatak je mnogo jednostavniji nego što izgleda na prvi pogled.

Da biste uspeli da u svakom trenutku budnog dela svoga dana znate šta vam se vrzma po glavi, koristićete alat koji već imate u sebi – vaš emotivni sistem. Princip je neverovatno jednostavan.

Ako se osećate dobro, ako ste veseli, nasmejani i smireni, to znači da ste na odličnom putu i da samo tako nastavite. Ali ako ste nervozni, nezadovoljni, ako ste tužni, povređeni, ako osećate ljubomoru, zavist, mržnju ili ogorčenost, to znači da su vam misli loše i destruktivne, i da morate naći načina da ih zaustavite i zamenite nekim kvalitetnijim. Dakle, zastanite i oslušnite kako se osećate.

Ako vam je loše, recite sebi –

„Najvažnije je da se ja osećam dobro”.

Zatim razmislite šta je to što bi vam u najkraćem roku moglo popraviti raspoloženje. Možda neka lepa vesela muzika, pevanje, film, knjiga, šetnja, kratak motivacioni video, kafa sa prijateljicom?  Svako ima nešto što ga skoro automatski oraspoloži. To će biti vaše najjače oružje i vaš najvredniji alat.

Svaki put kad osetite da ste neraspoloženi, pronađite to nešto što vas uvek podigne i ne puštajte ga dokle god te užasne, teške, tužne, strašljive, destruktivne misli ne oterate od sebe. Umesto brige i straha počnite da gajite misli sledeće sadržine :

„Moje misli su osnova za privlačenje svih stvari koji smatram dobrim, a tu spada dovoljno novca da mogu da živim udobno i da se radujem dobrom zdravlju i predivnim ljudima oko sebe.”

Zašto je ovo važno? Važno je uvek osećati se dobro, jer mi smo bića koja neprestano, sasvim nesvesno, emituju energiju. Ta ista energija, kao bumerang, vraća se donoseći vam ljude, okolnosti, dešavanja, kvalitet života upravo srazmeran kvalitetu vaše energije. Time što ćete podizati nivo i kvalitet energije koju šaljete u etar, znatno sebi povećavate šanse da u svoj život privučete nešto dobro, a ne nešto loše.

 Zapamtite, ljudi svojim mislima „uzrokuju“ sve što im se dešava, ama baš sve.

Takođe, još jedna veoma bitna stavka je da sebe istrenirate da ne reagujete na sadašnje događaje. Nemojte nikada smetnuti s uma – sadašnjost je manifestacija vaših prošlih misli, reči i dela. Potrebno je vreme da se vaše misli, želje, strahovi, molbe manifestuju. Koliko vremena je potrebno ne zavisi od „jačine“ ili „težinje“ želje, nego od toga koliko vi verujete da je nešto teško ili lako manifestovati.

Ako vi verujete da je nešto nemoguće, koliko god da radili na sebi i molili se, koliko god bili raspoloženi, nema teoretske šanse da vam se to ostvari. Ako pak verujete da je nešto lako izvodljivo manifestacija je moguća u roku od sekunde. Sve zavisi od vas. U tome je draž ovog fascinantnog zakona.

Dakle, ovo što gledate danas predstavlja vaše misli koje ste u prošlosti gajili. Ako danas počnete da se menjate, da u etar šaljete samo lepe, vesele, nadahnjujuće misli, vaša budućnost potpuno će drugačije izgledati.

Zapamtite to kad primite neke loše vesti, ili kad vam stigne račun za gas, ili kad gledate vesti. Kad god vam se nešto ružno desi podsetite sebe da je to samo proizvod prošlosti i da vi i sada, kao i u svakom drugom trenutku, hteli ili ne, stvarate svoju budućnost.

Ovo je velika odgovornost. Ogromna. Od sada pa na dalje sve što uđe u vaš život vaša je krivica ili zasluga. Sada ste toga svesni i nema nazad. Kad već znate kako da režirate svoj film postarajte se da to bude kvalitetna priča o nekome ko je, ni od čega, svojim umom, stvorio sve što je oduvek želeo.

A sada, izvinite me, moram da idem da pokupim svoj novi auto. Baš onakav kakav sam oduvek želela.  Zar je moguće da mi još uvek ne verujete da Zakon privlačenja zaista radi?

Bojana Čupić

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime